Närbild på tjej med solglasögon som håller en blomma till örat, med chilis logga framför.I Chilis nya webshop finns återvunna mobiler från både Apple och Samsung. Foto: Pressbild/Chili Mobil

Lanseringar

Efterfrågan på återanvända mobiler är på uppgång, och helt i linje med sitt hållbarhetstänk nylanserar Chili Mobil nu sitt koncept reloved® och samtidigt en ny, komplett webshop. I utbudet finns lurar från både Apple och Samsung, och det är alltid 24 månaders garanti som gäller.

Marknaden för återanvända mobiltelefoner växer, och enligt Chili Mobils CEO Fredrik Brunzell är det framför allt kundernas mindset som har ändrats. Allt fler har insett att återanvända mobiler ofta är i princip som nya, men betydligt billigare. Och det är ju inte bara plånboken som gynnas när man köper återanvänt, utan det är även bättre för miljön.

Fredrik Brunzell berättar att Chili har stort fokus på digitalisering, kundservice och hållbarhet, och att man just därför gör en nylansering av konceptet Chili reloved®. 

– Med mobiler som kan älskas igen, tillägger han i ett pressmeddelande.

Ny webshop med både “gammalt” och nytt

I samband med lanseringen av reloved® öppnar Chili även en ny webshop. I sortimentet med återvunna mobiler finns både Apple och Samsung, och för att sudda ut den osäkerhet som finns när det gäller återanvänd teknik erbjuder Chili alltid en garanti på 24 månader.

Chili driver den nya webshopen tillsammans med distributören Modino, och förutom andrahandsmobiler finns även nya modeller och mobiltillbehör.

Chili tipsar: så blir du en mer hållbar mobilanvändare

I pressmeddelandet tipsar Chili om vad man kan göra för att bli en mer hållbar mobilanvändare, och dessa tips ser du här nedanför.

Tips på hur du blir mer hållbar som mobilkonsument

  1. Använd mobilen så länge som möjligt och laga den om den går sönder.
  2. Lämna in mobilen för återvinning om den inte går att laga.
  3. Köp second hand-mobiler i stället för helt nya.
  4. Hör dig för hur mobilen hanteras om du byter in den.

Enligt Fredrik Brunzell vill Chili göra så mycket som möjligt för att kundernas mobila liv både ska bli enklare och mer hållbart. Förutom att erbjuda andrahandsmobiler har operatören helt slopat pappersfakturor, och de har även sina servrar i miljöcertifierade datahallar.