I dag kommer alla ordinarie mobilabonnemang med en viss surfmängd, även om den kan vara väldigt låg. Eftersom allt fler av våra prylar och även viktiga samhällsfunktioner och tjänster kräver viss mängd surf strävar operatörerna efter att möta den stora efterfrågan som ändå finns bland majoriteten av kunderna.

Finns det mobilabonnemang som helt saknar surf?

När det gäller ”vanliga” mobilabonnemang finns det inga alternativ som helt saknar surf. Men för dig som är över 55 år har faktiskt Karma Mobil ett abonnemang med 0 GB surf. Du har tillgång till 3 GB, men väljer alltså själv om du ska använda den eller ej. Du betalar bara för de gigabytes du faktiskt förbrukar.

Rekommenderas!
  • Upp till 3 GB surf för 7 öre/megabyte
  • 100 fria sms, därutöver 30 öre/st
  • Samtal 45 öre/minut

Välj ett mobilabonnemang med låg surfmängd

Du som vill ha ett abonnemang utan surf kan välja ett alternativ med så liten surfmängd som möjligt. Då kommer du dessutom betydligt billigare undan. Det är surfmängderna som får priserna att stiga och klarar du dig med så lite som 2 GB surf kan du också teckna något av de absolut billigaste abonnemangen på marknaden.

Flera operatörer, till exempel Halebop, Fello och Katshing kan erbjuda så låga surfmängder som 2 GB surf till relativt låga priser. Med Fellos eller Katshings mobilabonnemang får du dessutom fria samtal och sms.

Rekommenderas!
  • Sveriges bästa täckning genom Telia
  • Fria samtal och sms
  • Ingen bindningstid

Om du vill försäkra dig om att din mobiltelefon inte ska använda någon surf alls kan du gå in i telefonens inställningar och stänga av mobildata. Då kan mobilen nämligen inte koppla upp sig mot ett nätverk.

Lite surf kan vara bra att ha

Det kan faktiskt vara bra att ha viss mängd surf på sitt mobilabonnemang även om du kanske inte har tänkt att surfa på internet. Uppdateringar på mobilen, både när det gäller funktioner och säkerhet, kräver viss data och det kan även vara nödvändigt om du behöver en vägbeskrivning eller snabbt måste söka upp ett telefonnummer.

Ett annat tips är att se om du hittar ett kontantkort som matchar dina krav. Det finns nämligen vissa kontantkort som kommer helt utan surf, och på vår sida kan du enkelt jämföra kontantkorten utifrån dina personliga behov och önskemål.

Jämför mobilabonnemang med låga surfmängder och hitta det bästa för dig

Eftersom det inte finns några ordinarie mobilabonnemang helt utan surf kan du som sagt i stället välja ett abonnemang med så lite surf som möjligt – och då blir ju månadskostnaden dessutom betydligt lägre. Och när du inte behöver tänka på surfmängderna kan du ju fokusera på andra delar av abonnemanget. Vi har en sida där du snabbt och enkelt kan jämföra mobilabonnemang utifrån dina egna preferenser. Är du till exempel ute efter låga surfmängder kan du ändra det i filtreringen.

Det finns ett par faktorer som är extra viktiga att tänka på när du jämför operatörernas erbjudanden, och nedan ser du några exempel.

När du jämför mobilabonnemang ska till exempel kolla upp

  • Operatörens täckning där du bor
  • Hur många samtal och sms som ingår i abonnemanget
  • Om abonnemanget har bindnings- eller uppsägningstider

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget om jag vill ha så lite surf som möjligt?

Mobilabonnemang med låga surfmängder är billigare överlag, så vilket du än väljer är månadskostnaden betydligt lägre än för abonnemang med högre surfmängder. Ett tips är att inte börja jämföra priserna innan du har kollat upp andra viktiga faktorer, till exempel de i punktlistan ovan. Om du stirrar dig blind på prislappen och jagar efter det absolut billigaste abonnemanget riskerar du att teckna ett alternativ som inte uppfyller dina krav i övrigt.

Fundera hellre på hur prisvärt mobilabonnemanget är och vad du faktiskt får på köpet.

Finns det mobilabonnemang utan surf för särskilda målgrupper?

Ja, som vi nämnde tidigare har Karma Mobil faktiskt ett mobilabonnemang med 0 GB surf för dig som är över 55 år. Men annars finns det till exempel inga särskilda studentabonnemang eller barnabonnemang som helt saknar surf.

Ett alternativ är att teckna ett familjeabonnemang där du själv kan styra hur surfen fördelas. Om du till exempel inte vill att ditt barn ska ha tillgång till surf kan du dra ner surfpotten till noll.

Vanliga frågor om mobilabonnemang utan surf

Finns det mobilabonnemang helt utan surf?

Nej, det finns inga ordinarie mobilabonnemang som är helt utan surf. Däremot erbjuder flera operatörer abonnemang med riktigt låga surfnivåer. Är du över 55 år kan du teckna Karma Mobils abonnemang med 0 GB surf.

Finns det särskilda mobilabonnemang för pensionärer eller seniorer utan surf?

Ja, Karma Mobil har ett mobilabonnemang med 0 GB surf för dig som är över 55 år. Du får tillgång till 3 GB, men väljer själv om du vill använda den eller ej.

Är mobilabonnemang utan surf billigare?

Ju lägre surfmängd som ingår i abonnemanget, desto lägre blir också månadskostnaden.

Erbjuder Telia mobilabonnemang utan surf?

Nej, Telia erbjuder inte mobilabonnemang utan surf.

Erbjuder Tele2 mobilabonnemang utan surf?

Nej, Tele2 erbjuder inte mobilabonnemang utan surf.