Tyvärr finns det inga mobilabonnemang som saknar surfmängd helt och hållet. Däremot finns det operatörer som erbjuder abonnemang med minimal surfmängd. På vår sida hittar du tips på hur du hittar det bästa mobilabonnemanget med så lite surf som möjligt.

Finns det mobilabonnemang som helt saknar surf?

Nej, det finns tyvärr inga mobilabonnemang helt utan surf. Vill du verkligen inte ha någon surf till telefonen kanske kontantkort kan vara ett alternativ? Det finns nämligen några kontantkort utan surf. Då måste du dock betala för samtal och sms.

Vill du inte ha kontantkort kan du skaffa ett abonnemang med låg surfmängd. Det kan faktiskt vara bra att ha viss mängd surf på sitt mobilabonnemang även om du kanske inte har tänkt surfa på internet. Uppdateringar på mobilen, både när det gäller funktioner och säkerhet, kräver viss data. Det kan också vara bra att ha lite surf om du behöver en vägbeskrivning eller snabbt måste söka upp ett telefonnummer.

Välj ett mobilabonnemang med låg surfmängd

Du som vill ha ett abonnemang utan surf kan välja ett alternativ med så liten surfmängd som möjligt. Då kommer du dessutom betydligt billigare undan. Det är surfmängderna som får priserna att stiga och klarar du dig med så lite som 2 GB surf kan du också teckna något av de absolut billigaste abonnemangen på marknaden.

Flera operatörer, till exempel Halebop, Fello och Katshing kan erbjuda så låga surfmängder som 2 GB surf till relativt låga priser. Med Fellos eller Katshings mobilabonnemang får du dessutom fria samtal och sms.

Rekommenderas!
  • Sveriges bästa täckning genom Telia
  • Fria samtal och sms
  • Ingen bindningstid

Om du vill försäkra dig om att din mobiltelefon inte ska använda någon surf alls kan du gå in i telefonens inställningar och stänga av mobildata. Då kan mobilen nämligen inte koppla upp sig mot ett nätverk.

Jämför mobilabonnemang med låga surfmängder och hitta det bästa för dig

Eftersom det inte finns några ordinarie mobilabonnemang helt utan surf kan du som sagt i stället välja ett abonnemang med så lite surf som möjligt – och då blir ju månadskostnaden dessutom betydligt lägre. Och när du inte behöver tänka på surfmängderna kan du ju fokusera på andra delar av abonnemanget. Vi har en sida där du snabbt och enkelt kan jämföra mobilabonnemang utifrån dina egna preferenser. Är du till exempel ute efter låga surfmängder kan du ändra det i filtreringen.

Det finns ett par faktorer som är extra viktiga att tänka på när du jämför operatörernas erbjudanden, och nedan ser du några exempel.

När du jämför mobilabonnemang ska till exempel kolla upp

  • Operatörens täckning där du bor
  • Hur många samtal och sms som ingår i abonnemanget
  • Om abonnemanget har bindnings- eller uppsägningstider

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget om jag vill ha så lite surf som möjligt?

Mobilabonnemang med låga surfmängder är billigare överlag, så vilket du än väljer är månadskostnaden betydligt lägre än för abonnemang med högre surfmängder. Ett tips är att inte börja jämföra priserna innan du har kollat upp andra viktiga faktorer, till exempel de i punktlistan ovan. Om du stirrar dig blind på prislappen och jagar efter det absolut billigaste abonnemanget riskerar du att teckna ett alternativ som inte uppfyller dina krav i övrigt.

Fundera hellre på hur prisvärt mobilabonnemanget är och vad du faktiskt får på köpet.

Finns det mobilabonnemang utan surf för särskilda målgrupper?

Nej, det finns inga mobilabonnemang utan surf för särskilda målgrupper, varken pensionärsabonnemang, studentabonnemang eller barnabonnemang.

Ett alternativ är att teckna ett familjeabonnemang där du själv kan styra hur surfen fördelas. Om du till exempel inte vill att ditt barn ska ha tillgång till surf kan du dra ner surfpotten till noll.

Vanliga frågor om mobilabonnemang utan surf

Finns det mobilabonnemang helt utan surf?

Nej, det finns inga mobilabonnemang som är helt utan surf.

Finns det särskilda mobilabonnemang för pensionärer eller seniorer utan surf?

Nej, det finns tyvärr inga mobilabonnemang utan surf för pensionärer och seniorer.

Är mobilabonnemang utan surf billigare?

Det finns inga mobilabonnemang utan surf. Däremot är abonnemang med låga surfmängder generellt billigare än abonnemang med mycket surf. Det är ju främst surfmängden man betalar för i dag.

Erbjuder Telia mobilabonnemang utan surf?

Nej, Telia erbjuder inte mobilabonnemang utan surf.

Erbjuder Tele2 mobilabonnemang utan surf?

Nej, Tele2 erbjuder inte mobilabonnemang utan surf.