Vad gör jag om sim-kortet är för stort?

Om sim-kortet är för stort kan du beställa ett nytt hos din mobiloperatör. Hos de allra flesta är det helt kostnadsfritt. Du kan även klippa sim-kortet i rätt storlek med hjälp av ett stansverktyg.

Beställ ett sim-kort från operatören

Om ditt sim-kort är för stort kan du beställa hem ett nytt hos din mobiloperatör. Hos de allra flesta är det helt gratis, men hos några kostar det en mindre summa. De flesta mobiloperatörer skickar dessutom ut trippel-sim, vilket innehåller alla tre sim-kortsstorlekar. Sim-kortet fungerar därför i alla enheter, oavsett vilken storlek du behöver.

När du beställer ett sim-kort från operatören tar det ett par dagar innan du får det hemskickat till din folkbokföringsadress.

Klipp sim-kortet med ett stansverktyg

Vill du inte beställa ett nytt sim-kort kan du klippa det i rätt storlek med hjälp av ett stansverktyg. Du kan köpa ett eget stansverktyg för sim-kort eller besöka din närmaste operatörsbutik och få hjälp att klippa till sim-kortet i rätt storlek.

Du kan klippa sim-kort för hand

Har du inte tillgång till något stansverktyg är det även möjligt att klippa sim-kortet med en vanlig sax. Du bör dock vara försiktig när du gör det. Risken finns annars att du klipper i metallkontakterna, vilket gör att sim-kortet inte går att använda.

Ett bra tips är därför att rita upp markeringar där du ska klippa med hjälp av en penna och en linjal. På så sätt vet du var du ska klippa för att få sim-kortet i rätt storlek.

Så stora är sim-korten

  • Micro-sim. 15 mm X 12 mm
  • Nano-sim. 12,3 mm X 8,8 mm
Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se