Studentabonnemang

Att välja mobilabonnemang är inte det lättaste. Det finns trots allt en hel del operatörer att välja mellan och de flesta erbjuder riktigt förmånliga alternativ, inte minst för studenter. Att välja studentabonnemang kan både vara förvirrande och svårt. Samtidigt som du vill ha ett så bra pris som möjligt vill du ju även ha ett så bra abonnemang som möjligt. Nedan ska vi gå igenom hur ett studentabonnemang kan se ut samt vilka studentabonnemang du kan välja mellan just nu.

Så fungerar ett studentabonnemang

Studenter som pluggar

Som tur är erbjuder nästan varenda operatör i dagsläget någon form av studentrabatt. När du får en studentrabatt på ett mobilabonnemang fungerar det precis som vilket annat erbjudande som helst, du får ett billigare pris och ibland kan du till och med få rabatter på mobiltelefoner när du köper ett studentabonnemang tillsammans med en mobil. Att hitta ett bra abonnemang för studenter är knappast svårt då utbudet idag är väldigt stort. Dock kan det vara svårare att bestämma sig för vilket alternativ som är det bästa.

Så hur ska du tänka innan du tecknar ett studentabonnemang? Först och främst är det viktigt att fundera över vilka behov du har. Hur ofta använder du din mobiltelefon och, kanske viktigast av allt, vad använder du den till? Om du bara använder den för att ringa och sms:a kan du hitta riktigt billiga alternativ. Om du däremot streamar både musik och videos, ringer och sms:ar kan det bli en aning dyrare. Fundera över vilka behov du har och vad som är viktigast för dig: pris eller innehåll.

Studentabonnemang just nu

Låt oss gå igenom några av operatörernas aktuella studenterbjudanden för att du enklare ska förstå hur ett studentabonnemang kan se ut. Comviq erbjuder fyra olika studenterbjudanden som alla har olika pris (från 95 kr/mån) och innehåll. Samtliga abonnemang saknar bindnings- och uppsägningstid. Hallon, som blivit en väldigt populär operatör, erbjuder två olika studenterbjudanden. Ett som redan har en färdig surfmängd (6 GB för 99 kr/mån) och ett där du själv kan välja hur stor surfmängd du vill ha och betala därefter.

Tele2 erbjuder rabatterade priser på mobiltelefoner för studenter samt hela 20 % rabatt på ordinarie mobilabonnemang. Även Halebop erbjuder liknande rabatter på mobiltelefoner som säljs tillsammans med ett studentabonnemang, men istället för att erbjuda rabatt på deras vanliga abonnemang kan du välja mellan två olika abonnemang anpassade efter studentlivet. Som du ser är det lätt att hitta bra studenterbjudanden idag. Glöm bara inte bort att läsa det finstilta och välj ett abonnemang utan bindningstid om du inte vill binda upp dig.