Sim-kort till Samsung

Halebop
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Telia
Kostnad Gratis
Hallon
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis
Tre
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis

Visa fler

Så hittar du det bästa sim-kortet för din Samsung-enhet

När du är på jakt efter ett sim-kort till din Samsung-enhet är det framförallt två saker du måste ha i åtanke. Först måste du se till att du skaffar ett sim-kort hos en operatör som har bra täckning. Vilken operatör som är bäst för dig beror på var du ska använda din Samsung-enhet någonstans.

Det andra du måste göra är att ta reda på vilken sim-kortstorlek du behöver i din enhet. Har du inte rätt storlek kommer du inte att kunna använda din telefon eller surfplatta.

Sim-kortet måste ha bra täckning där du använder din Samsung

Innan du kan skaffa ett sim-kort till din Samsung måste du jämföra operatörernas täckningskartor med varandra. Först då kan du få reda på vilken operatör som kan erbjuda dig bäst täckning på din telefon eller surfplatta.

Tips! Täckningskartorna hittar du på operatörernas hemsidor.

Det finns flera operatörer som använder sig av samma mobilnät. Det innebär att täckningen är densamma oavsett vilken operatör du väljer att skaffa sim-kort hos.

Vilken täckning du får beror inte bara på vilken operatör du skaffar ett sim-kort hos. Även yttre faktorer kan påverka täckningen. Om det till exempel är dåligt väder eller om du använder din Samsung-enhet i skogen eller bland berg kan signalen få svårt att ta sig fram. Täckningen kan också påverkas av väggar, dörrar och om flera personer är uppkopplade mot samma mobilmast.

I Samsungs enheter används olika sim-kortstorlekar

Ta reda på vilket sim-kort som ska användas i din enhet. Det finns totalt tre olika storlekar: mini-, micro-, och nano-sim. I Samsungs telefoner används alla storlekar medan bara micro- och nano-sim används i surfplattorna.

Det enklaste sättet att ta reda på vilken storlek du behöver är att titta direkt i enheten. Du kan även läsa produktbeskrivningen eller ta kontakt med Samsungs kundtjänst och fråga.

Tips! I dag skickar många operatörer ut trippel-sim. Det är ett sim-kort som rymmer alla tre sim-kortstorlekar.

Så stora är sim-korten

Mini-sim är det största sim-kortet som fortfarande används. Det är 25 x 15 mm stort men används allt mer sällan. Det näst största kortet är micro-sim, och det mäter 15 x 12 mm.

Det allra minsta sim-kortet är ett nano-sim och det är bara 12,3 x 8,8 mm stort.

Tips! En del operatörer har börjat erbjuda e-sim. Det är ett inbyggt sim-kort som du laddar ned med en QR-kod. Har du e-sim behövs inget fysiskt sim-kort.

Så gör du för att byta sim-kortet i din Samsung

Hur du byter sim-kort på en Samsung-enhet beror på vilken modell du har. Facken där du placerar sim-korten är nämligen placerade på olika ställen: antingen bakom bakstycket eller på en långsida. Oavsett vilken Samsung-modell du har är det dock lätt att byta sim-kort.

Så byter du sim-kort som sitter på långsidan:

 1. Öppna luckan till sim-kortet och ta ut hållaren som du placerar sim-kortet i.
 2. Placera ditt sim-kort i hållaren.
 3. Sätt tillbaka sim-kortshållaren i enheten och stäng luckan.
 4. Klart.

Så byter du sim-kort som sitter bakom bakstycket:

 1. Lossa enhetens bakstycke genom att bända det mot dig.
 2. Sätt i sim-kortet i sim-kortsfacket.
 3. Tryck tillbaka enhetens bakstycke.
 4. Klart.

Flera Samsung-telefoner har stöd för flera sim-kort

Flera av Samsungs telefoner har stöd för det som kallas för dual sim, det vill säga dubbla sim-kort. Det gör det möjligt att ha två sim-kort i en och samma telefon. Då kan du exempelvis samla ditt jobbnummer och ditt privata nummer i en och samma telefon. Du slipper därmed släpa runt på två mobiltelefoner.

Några Samsung-telefoner med stöd för dubbla sim-kort:

 • Samsung Galaxy S9
 • Samsung Galaxy S9+
 • Samsung Galaxy Note8 Dual sim
 • Samsung Galaxy S8+ Dual sim
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J7
 • Samsung J5
 • Samsung Galaxy J3.