Sim-kort till larm

Halebop
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Telia
Kostnad Gratis
Hallon
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis
Tre
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis

Visa fler

Så hittar du ett sim-kort som passar till larm

Innan du kan hitta det bästa sim-kortet till ditt larm måste du bestämma dig för två saker. Först och främst måste du bestämma om du ska ha ett abonnemang eller kontantkort till ditt larm. Med ett abonnemang kan du vara trygg med att sim-kortet alltid fungerar medan du måste fylla på ett kontantkort kontinuerligt.

Därefter måste du även se till att välja ett sim-kort som har bra täckning där du ska ha ditt larm. Olika operatörer har olika bra täckning runt om i landet. Utan bra täckning är det inte säkert att larmet fungerar som det ska.

Det finns både kontantkort och abonnemang till larm

Till larm kan du ha både kontantkort och abonnemang. Har du ett abonnemang till larmet betalar du samma kostnad varje månad. Du behöver därför inte vara orolig för att du ska glömma bort att ladda på sim-kortet.

Skaffar du ett kontantkort till ditt larm måste du ladda på det med jämna mellanrum. De flesta kontantkorten har en giltighetstid på 30 dagar vilket innebär att du måste fylla på det en gång i månaden. Det finns dock kontantkort med en giltighetstid som är betydligt längre än så, uppemot ett år. Dessa kontantkort är att föredra eftersom du inte behöver ladda på kontantkortet lika ofta för att larmet ska fungera.

Tips! Har du ett kontantkort till ditt larm kan du välja en prisplan som är billig. Det dras nämligen bara pengar när larmet går igång.

Förutom att själva prisplanen har en giltighetstid har även själva kontantkortet det. Om du inte laddar på det inom ett år kommer kortet att sluta fungera.

Din täckning varierar hos olika operatörer

Hur bra täckning du kan få genom ditt sim-kort beror på vilken operatör du har. Operatörerna har olika bra täckning på olika platser i landet. För att du ska kunna vara säker på att du får bra täckning måste du jämföra operatörernas täckningar. Därefter väljer du ett sim-kort hos den operatör som har bäst täckning där du bor. 

För att ta reda på vilken operatör som har bäst täckning kan du titta på operatörernas täckningskartor. Med en bra täckning kan du känna dig trygg med att ditt larm faktiskt larmar vid exempelvis ett inbrott.

Sim-kort används till både uppkopplade och icke uppkopplade larm

Du kan använda sim-kort till både uppkopplade och icke uppkopplade larm. Med ett uppkopplat larm menas ett sådant som är kopplat till en larmcentral, medan ett icke uppkopplat larm bara larmar dig via telefon, e-post eller sms.

Ett larm som är kopplat mot en larmcentral är alltid att föredra och innebär en ökad trygghet för dig.