Vanliga frågor om Universal Telecom

Har Universal Telecom bra täckning?

Ja, Universal Telecom använder Telenors nät som når ut till nästan hela Sveriges befolkning.

Hur snabb surf erbjuder Universal Telecom?

Med Universal Telecom surfar du lika snabbt som alla som använder Telenors nät, vanligtvis mellan 10–40 Mbit/s.

Vilket nät använder Universal Telecom?

Universal Telecom använder Telenors mobilnät.

Hur lång leveranstid har Universal Telecom?

Universal Telecom levererar vanligtvis inom 2–5 arbetsdagar. Har du beställt nummerflytt kan det dock ta betydligt längre innan ditt abonnemang aktiveras.

Kan jag flytta med mitt nummer till Universal Telecom?

Ja, det går utmärkt att flytta med ditt nummer när du blir kund hos Universal Telecom.

Omdöme om Universal Telecom

Universal Telecom erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband och fast bredband. Utbudet är bäst när det gäller fasta bredband medan utbudet för mobilabonnemang och mobilt bredband är likvärdigt med många andra konkurrenter.

Det som sticker ut när det gäller utbudet är att surfmängderna är ganska låga för mobilabonnemang och höga för mobila bredband. Det gör det svårt för Universal Telecom att locka till sig alla olika typer av internetanvändare.

Något som däremot är bra med Universal Telecoms utbud är att det inte tillkommer någon bindningstid. Det innebär att du kan byta operatör eller surfmängd om du inte skulle vara nöjd.

En bra sak med operatörens mobilabonnemang är att du kan använda hela surfmängden på resa inom EU och EES.

Eftersom Universal Telecom inte har något eget mobilnät använder de ett befintligt. Operatören använder Telenors mobilnät, som håller mycket hög kvalitet. Det ger dig god täckning i stort sett var du än befinner dig i landet.

Vid eventuella frågor kan du enkelt kontakta Universal Telecoms kundtjänst. De erbjuder inte bara många kontaktvägar utan har även helgöppet. Du kan i stort sett kontakta kundtjänsten på vilket sätt du vill, när det passar dig.

Fördelar

 • Du får använda hela surfen inom EU och EES
 • Bra och omfattande kundtjänst
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Inte så många surfnivåer till mobilt bredband
 • Inga erbjudanden för olika målgrupper

Universal Telecoms mobilabonnemang

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
0
Universal Telecom
0
3 GB surf
Fria samtal
Fria sms
64 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter gäller ordinarie pris 129 kr/mån 129 kr/mån
0
Universal Telecom
0
8 GB surf
Fria samtal
Fria sms
89 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter gäller ordinarie pris 179 kr/mån 179 kr/mån
0
Universal Telecom
0
20 GB surf
Fria samtal
Fria sms
134 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter gäller ordinarie pris 269 kr/mån 269 kr/mån
0
Universal Telecom
0
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
169 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter gäller ordinarie pris 339 kr/mån 339 kr/mån
0
Universal Telecom
0
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
224 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter 449 kr/mån 449 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Universal Telecoms mobilabonnemang har fria samtal och sms. Det som skiljer abonnemangen åt är hur mycket surf som ingår. Det finns totalt fyra surfnivåer att välja mellan, vilket är jämförbart med många andra konkurrenter.

Det som får mobilabonnemangen att sticka ut jämfört med konkurrenterna är att det inte finns någon riktigt hög surfnivå. Den högsta surfnivån är ganska låg, vilket innebär att alla surfnivåer finns inom ett tätt spann. Det gör det lätt för dig som inte surfar så mycket att hitta en surfnivå som verkligen passar dig. Däremot finns det inte något mobilabonnemang för dig som surfar riktigt mycket.

Alla Universal Telecoms mobilabonnemang fungerar på resa i ett annat EU- eller EES-land. Något som är väldigt bra är att du får använda hela din surfmängd på utlandsresan. Så är det inte hos alla mobiloperatörer.

Mobilabonnemangen är varken dyra eller billiga. Det finns likvärdiga abonnemang hos konkurrenterna som är både billigare och dyrare.

Universal Telecoms mobila bredband

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
0
Universal Telecom
0
40 GB surf
0 kr startavgift
245 kr/mån
0
Universal Telecom
0
40 GB surf
0 kr startavgift
122 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter gäller ordinarie pris 245 kr/mån. 245 kr/mån
0
Universal Telecom
0
100 GB surf
0 kr startavgift
315 kr/mån
0
Universal Telecom
0
100 GB surf
0 kr startavgift
157 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 315 kr/mån 315 kr/mån
0
Universal Telecom
0
200 GB surf
0 kr startavgift
395 kr/mån
0
Universal Telecom
0
200 GB surf
0 kr startavgift
197 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 395 kr/mån 395 kr/mån
Visa alla mobila bredband

Universal Telecom passar dig som surfar väldigt mycket. Operatören har bara tre surfnivåer att välja mellan, och alla har en hög surfnivå. Två av tre surfnivåer har 100 GB surf eller mer. Du som bara surfar lite varje månad har troligtvis svårt att hitta någon bra surfnivå hos Universal Telecom.

Du kan inte ta med dig surfen utomlands. Universal Telecoms mobila bredband fungerar bara i Sverige.

Alla mobila bredband kommer utan bindningstid. Det gör det enkelt att säga upp abonnemanget om du inte är nöjd eller om du bara vill byta surfmängd. Väljer du däremot att köpa till en router från Universal Telecom omfattas du av en bindningstid på 24 månader.

Universal Telecoms mobila bredband är ganska prisvärda. Du får mycket surf för ett rimligt pris. Det finns en hel del andra operatörer som är klart dyrare.

Universal Telecoms Bredband

Universal Telecom erbjuder fast bredband via stadsnätet. Det finns många olika hastigheter att välja mellan, så det är inga problem för dig att hitta en som passar. Det finns hastigheter som passar både dig som bara läser mejlen och surfar på hemsidor och dig som streamar filmer och serier.

Om du kan få bredband hos Universal Telecom beror på var du bor. På deras hemsida kan du knappa in din adress och ta reda på det. I samband med att du gör det får du även veta vad de olika hastigheterna kostar.

Universal Telecoms kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Kundtjänsten hos Universal Telecom håller mycket bra kvalitet. Du kan välja att ringa, mejla eller chatta med operatören. Valmöjligheterna gör att du kan välja den kontaktväg som passar dig bäst. Dessutom finns en frågor och svar-sida där du kan få svar på mer generella frågor.

Förutom att det finns många kontaktvägar håller kundtjänsten öppet längre än många andra konkurrenter. Via chatten kan du exempelvis komma i kontakt med Universal Telecom under både vardagar och helger. På helger kan du dock bara kontakta teknisk support. Telefontjänsten är tillgänglig på vardagar.

Universal Telecoms mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Universal Telecom använder sig av Telenors mobilnät. Det är ett bra mobilnät med en täckning som når ut till i stort sett hela den svenska befolkningen. Telenors 4G-nät är det allra bästa, medan deras 3G-nät inte är lika väl utbyggt.

Bor du i en större stad kan du känna dig trygg med att få bra täckning. På landsbygden är det dock inte lika säkert. Därför är det bra om du tittar på täckningskartan på Universal Telecoms hemsida. Då kan du få en indikation på hur bra täckningen är hos dig.

Hur bra är Universal Telecom för olika målgrupper?

Universal Telecom har dessvärre inte några erbjudanden för några särskilda målgrupper. Det är annars vanligt att det finns för barn under 18 år, studenter och pensionärer. Tillhör du någon av de målgrupperna kan du ta reda på vilket pris du skulle få hos en konkurrerande operatör och jämföra det med priset du får hos Universal Telecom.

En del mobiloperatörer brukar dessutom ha olika produkter och tjänster för företag. Inte heller det erbjuder Universal Telecom.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se