Vanliga frågor om Katshing

Har Katshing bra täckning?

Ja, Katshing använder Tele2:s mobilnät, som har god täckning över hela Sverige.

Hur snabb surf erbjuder Katshing?

Hos Katshing har du tillgång till de hastigheter som Tele2:s 3G- och 4G-nät kan erbjuda. Tar din ordinarie surf slut aktiveras nonstop-surf i upp till 1 Mbit/s.

Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder Tele2:s mobilnät, som täcker över 99 procent av Sveriges befolkning.

Hur lång leveranstid har Katshing?

Du får hem ditt simkort i brevlådan inom 1–3 dagar efter du har lagt din beställning. Ditt mobilabonnemang aktiveras direkt och du kan börja surfa med en gång. Har du beställt ett gratis simkort bestämmer du själv när du vill aktivera det. Du aktiverar ditt simkort genom att skriva in en aktiveringskod på Katshings aktiveringssida.

Kan jag flytta med mitt nummer till Katshing?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Katshing. Om du anmäler nummerflytt i samband med din beställning kontaktar Katshing din tidigare operatör och meddelar att du vill flytta över numret. Om alla uppgifter du lämnat stämmer tar det cirka sex dagar för bytet att genomföras.

Omdöme om Katshing

Katshing är en relativt ny operatör på den svenska telekommarknaden och erbjuder i dagsläget fem olika mobilabonnemang med 2, 6, 12, 22 eller 42 GB surf i full” fart”, därefter är det nonstop surf i upp till 1 Mbit/s som gäller. Fria samtal och sms ingår i samtliga abonnemang. Eftersom du surfar i Tele2:s prisbelönta mobilnät har du ett bra utgångsläge oavsett vilket abonnemang du väljer.

Tips! Katshings mobilabonnemang tecknas alltid utan bindnings- och uppsägningstider. Om du väljer att avsluta ditt abonnemang löper det ut samma kalendermånad.

Priserna är pressade för att passa de allra flesta, vilket är tur eftersom det inte finns några särskilda alternativ för olika målgrupper. Utbudet håller hög kvalitet överlag och känns generöst i relation till priset.

Kundtjänsten är relativt omfattande, speciellt med tanke på att Katshing fortfarande är en av landets mindre operatörer. Du kan kontakta supporten på flera olika sätt och öppettiderna är generösa.

Fördelar

  • Flera olika abonnemangsalternativ
  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Använder Tele2:s mobilnät som har god täckning över hela Sverige

Nackdelar

  • Inga riktigt höga surfnivåer
  • Inga erbjudanden för olika målgrupper

Katshings mobilabonnemang

Katshing erbjuder fem olika mobilabonnemang som kommer med fria samtal och sms. Oavsett vilken surfnivå du väljer så ingår nonstop surf i upp till 1 Mbit/s efter att du förbrukat surfpotten som ingår i din prisplan.

Utbudet är relativt stort, särskilt med tanke på operatörens storlek, och priserna hyfsat låga. Ytterligare en fördel med Katshings mobilabonnemang är att de tecknas helt utan bindnings- och uppsägningstider, vilket innebär stor flexibilitet. Om du inte är nöjd med abonnemangsformen du har valt kan du byta när som helst. Det gör du enkelt genom att logga in på Mitt Katshing på hemsidan.

Har Katshings mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, i dagsläget verkar Katshings mobilabonnemang ”bara” ha stöd för 2G, 3G och 4G. Så om du vill kunna surfa i 5G-hastigheter får du vända dig till någon av marknadens större operatörer som i alla fall har uppdaterat vissa av sina mobilabonnemang med 5G-stöd.

Katshings kundtjänst

Du kan komma i kontakt med Katshings kundtjänst på flera olika sätt. Det finns möjlighet att få support via telefon, e-post, Facebook och chatt. Om du vill ha support via telefon anger du namn och telefonnummer, väljer tidpunkt och blir sedan uppringd av Katshing. Öppettiderna för supporten online är relativt generösa, men på helger och röda dagar är det stängt.

Tips!Katshings sida med driftinformation kan du se om det finns några aktuella driftstörningar i mobilnätet.

Du kan även besöka Katshings sida med vanliga frågor och svar. Där kan du söka på olika kategorier och få vägledning om du behöver få hjälp med lättare ärenden.

Katshings mobilnät och täckning

När det gäller mobilnät och täckning har Katshing ett riktigt bra utgångsläge. De använder sig nämligen av Tele2:s prisbelönta mobilnät som har god täckning över hela Sverige. För att se hur täckningen är på just din adress kan du kolla in täckningskartan på Tele2:s hemsida.

Hos Katshing får du tillgång till

  • 2G-nätet som täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning
  • 3G-nätet som täcker 99,6 procent av Sveriges befolkning och erbjuder hastigheter på upp till 25 Mbit/s
  • 4G-nätet som täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och erbjuder hastigheter på upp till 80 Mbit/s

Hur bra är Katshing för olika målgrupper?

I dagsläget erbjuder Katshing inga särskilda priser eller mobilabonnemang för olika målgrupper. Däremot är prisnivån förhållandevis låg med tanke på att abonnemanget inkluderar obegränsad surfmängd. Enligt Katshing är ambitionen att ge alla, unga, studenter och pensionärer, samma möjlighet till ett bra mobilabonnemang. Därför har de till exempel pressat priserna och tagit bort bindningstiderna.

Eftersom Katshing är helt nya på marknaden är det ändå inte helt orimligt att erbjudanden som riktar sig till pensionärer, studenter och företag kanske dyker upp i framtiden. Men än så länge går det alltså bara att välja mellan två olika mobilabonnemang till ordinarie priser.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se