Vanliga frågor om Karma Mobil

Har Karma Mobil bra täckning?

Karma Mobil går under samma mobilnät som Telenor, och har därmed god täckning över i princip hela landet.

Hur snabb surf erbjuder Karma Mobil?

Hos Karma Mobil, som använder Telenors mobilnät, kommer du upp i surfhastigheter på mellan 10 och 40 Mbit/s.

Har Karma Mobils mobilabonnemang någon bindningstid?

Nej, Karma Mobil har slopat både bindnings- och uppsägningstider.

Hur lång leveranstid har Karma Mobil?

När du beställer ett abonnemang hos Karma Mobil får du ange önskat aktiveringsdatum. Simkort och information skickas till din adress senast två till tre dagar innan aktiveringsdagen.

Kan jag flytta med mitt nummer till Karma Mobil?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Karma Mobil.

Omdöme om Karma Mobil

Karma Mobil vänder sig främst till mobilanvändare i den lite äldre generationen, och erbjuder flera olika mobilabonnemang där fokus ligger på det trygga, enkla och prisvärda. Utbudet av olika surfnivåer är relativt stort och varierat, så oavsett hur gammal du är borde du utan problem hitta ett passande alternativ.

Fria samtal och sms ingår alltid i abonnemangen, den enda skillnaden är egentligen surfmängderna. Mobilabonnemangen kan användas som vanligt inom EU/EES, vilket såklart är en fördel om du är på resande fot. Karma Mobil har slopat både bindnings- och uppsägningstider, och du behöver inte heller oroa dig för några dolda startavgifter.

Karma Mobil använder samma mobilnät som Telenor, vilket innebär att täckningen kommer vara god oavsett var i landet du bor. Enligt operatören ska nätet täcka 90 procent av landets yta och nå ut till 99,9 procent av befolkningen. 

Ytterligare en fördel med Karma Mobil är priserna, som faktiskt är bland de lägsta på marknaden just nu. Och med tanke på abonnemangens flexibilitet, nätets kvalitet och kundtjänstens omfattning sticker operatören ut som ett högst prisvärt alternativ. Karma Mobil erbjuder dessutom åldersrabatt, vilket innebär att du får din ålder i rabatt de två första månaderna som ny kund.

Fördelar

 • Prisvärda mobilabonnemang
 • Omfattande kundtjänst
 • Inga bindnings- eller uppsägningstider

Nackdelar

 • Du kan inte spara oanvänd surf

Karma Mobils mobilabonnemang

Hos Karma Mobil hittar du fem mobilabonnemang med olika surfnivåer. Alla abonnemang har fria samtal och sms och tecknas helt utan bindnings- och uppsägningstider. Operatören riktar sig främst mot seniora mobilanvändare, där man med stort fokus på det enkla och trygga hoppas få fler i den äldre generationen att ta steget in i den digitala världen.

Surfnivåerna du kan välja mellan är 5, 15, 25, 40 och 100 GB, så oavsett hur gammal du är borde du hitta ett passande alternativ. För dig som har en enhet som inte kräver så mycket sur, till exempel en telefon som inte är en smartphone, ett larm eller värmepanna som styrs via sms, kan Karma mobil även erbjuda ett abonnemang med 0 GB surf.

Baspaketet med 5 GB kanske kan passa dig som mest vill läsa mejl och nyheter och surfa runt på lättare webbsidor, medan paketet Större med 40 GB eller Max med 100 GB är tillräckligt för att du regelbundet ska kunna lyssna på musik, streama serier och använda sociala medier.

Karma Mobils abonnemang funkar i princip som vanligt inom hela EU/EES utan extra kostnad. Tänk dock på att mängden surf du får använda utanför Sverige varierar beroende på storleken på ditt abonnemang. Efter brexit är det dock nya regler som gäller för Storbritannien och således även Gibraltar. Besöker du något av dessa länder kommer din förbrukning av surf, samtal och sms alltså inte ingå i din vanliga månadsavgift.

Surfbegränsningen inom EU för de olika abonnemangen

 • Bas 5 GB = 2 GB inom EU/EES
 • Medium 15 GB = 12 GB inom EU/EES
 • Stor 25 GB = 20 GB inom EU/EES
 • Större 40 GB = 30 GB inom EU/EES
 • Max 100 GB = 30 GB inom EU/EES

En av de absolut största fördelarna med Karma Mobil är priserna, som jämfört med många andra operatörer, både större och mindre, är betydligt lägre. Med tanke på utbudet, surfmängderna och flexibiliteten sticker Karma Mobils abonnemang ut som otroligt prisvärda.

Har Karma Mobils mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, det finns ingen information på Karma Mobils hemsida som tyder på att 5G ingår i mobilabonnemangen, och inte heller något som säger att en 5G-lansering skulle vara på gång inom en snar framtid. Men vem vet, det kan ju gå riktigt snabbt i telekomvärlden så se till att hålla dig uppdaterad om läget här eller på Karma Mobils hemsida.

Karma Mobils kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

När det gäller lite mindre operatörer med lägre priser brukar det i regel vara något annat som fått stryka på foten. Inte sällan är det kundtjänstens omfattning och tillgänglighet som prioriterats bort. Men så är inte fallet med Karma Mobil. Här har man verkligen satsat på sin support, och du kommer i kontakt med Karma via telefon, mejl och chatt. Öppettiderna är relativt generösa.

Karma Mobils supportsida kan du även ta en titt i den så kallade ”Kunskapsbanken” där du hittar vanliga frågor och svar i olika kategorier.

Karma Mobils mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Karma Mobil går under samma nät som Telenor, som täcker 90 procent av landets yta och ska enligt uppgift nå ut till 99,9 procent av befolkningen. Det kan så klart ändå finnas brister i nätet på vissa platser, så innan du tecknar ett mobilabonnemang är det alltid en god idé att kolla in Telenors täckningskarta för att se hur täckningen är just på din adress.

Hur bra är Karma Mobil för olika målgrupper?

Karma Mobil riktar sig förvisso främst till seniorer, men det relativt breda och varierade utbudet av abonnemang kan nog tilltala de flesta mobilanvändare – oavsett ålder. Men förutom att erbjuda nya kunder en så kallad åldersrabatt (ju äldre du är, desto lägre blir priset de två första månaderna) finns inga särskilda erbjudanden för olika målgrupper.

Om du till exempel är ute efter ett student- eller företagsabonnemang, eller kanske vill teckna ett särskilt barnabonnemang, får du med andra ord vända dig till en annan operatör.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se