Vanliga frågor om Com Hem

Har Com Hem bra täckning?

Ja, Com Hem har väldigt bra täckning genom Tele2:s nät som når 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Hur snabb surf erbjuder Com Hem?

Med Com Hem kan du surfa med hastigheter kring 10–40 Mbit/s i de flesta fall. Exakt hur snabbt det går beror bland annat på din mottagning och enhet.

Vilket nät använder Com Hem?

Com Hem använder Tele2:s nät. Det innebär att du får ett av Sveriges bästa mobilnät med mobilt bredband och mobilabonnemang från Com Hem.

Hur lång leveranstid har Com Hem?

Vanligtvis är leveranstiden hos Com Hem 2–3 arbetsdagar. Det kan dock variera beroende på beställningsdatum och typ av beställning.

Kan jag flytta med mitt nummer till Com Hem?

Ja, det går utmärkt att göra en nummerflytt i samband med att du beställer mobilabonnemang från Com Hem.

Omdöme om Com Hem

Com Hem erbjuder både mobilabonnemang och fast bredband. Mobilabonnemanget har lika många surfnivåer som många andra konkurrenter. Den stora fördelen med Com Hems mobilabonnemang är att alla fungerar inom EU och EES, oavsett surfnivå. Dessutom får du ta med dig all surf utomlands med nästan alla surfnivåer.

Den största nackdelen med mobilabonnemangen är att det kan vara svårt att hitta en surfnivå som passar. Det beror inte på att antalet surfnivåer är för få. Det handlar snarare om att glappet mellan den näst högsta och den högsta surfnivån är för stort. 

När det kommer till bredbandet har Com Hem flera olika hastigheter att välja mellan. Priserna är inte heller anmärkningsvärda på något sätt. Överlag har Com Hem ett bra erbjudande för den som kan skaffa bredband hos dem.

Com Hem har även en mycket bra och omfattande kundtjänst med flera kontaktvägar att välja mellan. Öppettiderna är dessutom långa, så du kan kontakta Com Hem när det passar dig.

Fördelar

 • Alla mobilabonnemang fungerar inom EU och EES
 • Omfattande kundtjänst
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Relativt dyra mobilabonnemang

Com Hems mobilabonnemang

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
300
Com Hem
300
5 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 229 kr/mån 229 kr/mån
300
Com Hem
300
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 269 kr/mån 269 kr/mån
300
Com Hem
300
20 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 339 kr/mån 339 kr/mån
300
Com Hem
300
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 499 kr/mån 499 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Com Hems mobilabonnemang har fria samtal och sms. Det enda som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Det finns totalt fyra surfnivåer att välja mellan, däribland obegränsad surf. Com Hem erbjuder ungefär lika många surfnivåer som konkurrenterna.

Det som skulle kunna förbättras är den stora skillnaden i surfmängd mellan den näst högsta och den högsta surfnivån. Det är lätt hänt att du som kund hamnar mitt emellan surfnivåerna, och då är det egentligen ingen surfnivå som passar.

Något som är bra med Com Hems mobilabonnemang är att alla fungerar inom EU och EES. Dessutom får du använda all surf på utlandssemestern. Det gäller dock inte mobilabonnemanget med obegränsad surf. Där är utlandssurfen något begränsad.

Prismässigt är Com Hem något dyrare än lågprisoperatörerna men ändå bra mycket billigare än de stora operatörerna som erbjuder mobilabonnemang.

Com Hems fasta bredband

Com Hem erbjuder bredband via fiber och det finns totalt fem olika hastigheter att välja mellan. Om du kan få fiber hos Com Hem eller inte beror på var och hur du bor. Fibernätet är dock rikstäckande, och Com Hem levererar fiber till de flesta orter i Sverige.

Com Hems bredband är relativt prisvärt. Det finns många bredbandsleverantörer som är dyrare än Com Hem. Men det finns även billigare leverantörer.

Com Hems kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Com Hem har en mycket omfattande kundtjänst med flera kontaktvägar att välja mellan. Det går bra att ringa, chatta och mejla företaget. Dessutom är Com Hem aktiva på Facebook och en rad andra sociala medier.

Förutom många kontaktvägar har Com Hem även väldigt generösa öppettider för dig med allmänna frågor. Du kan kontakta Com Hem under både vardagar och helger. Öppettiderna sträcker sig från morgon som kväll.

Om du vill fråga Com Hem om uppsägning eller fakturor kan du bara höra av dig på vardagar.

Com Hems mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Com Hem använder Tele2:s mobilnät, vilket är ett av landets bästa. Med mobilnätet når Com Hem ut till cirka 99,9 procent av svenskarna. På senare år har mycket resurser lagts ned på att förbättra samtalskvaliteten i näten och göra surfupplevelsen stabilare.

Trots att mobilnätet når ut till nästan hela befolkningen kan täckningen skilja sig åt lokalt. Den behöver inte vara perfekt överallt. Därför kan det vara bra att ändå titta på Com Hems täckningskarta för att få en uppfattning om vilken täckning du kan förvänta dig där du bor.

Hur bra är Com Hem för olika målgrupper?

Com Hem har flera bra erbjudanden för olika målgrupper. Både studenter och barn kan ta del av Com Hems utbud. Studenter kan skaffa bredband till studentpris medan barn kan skaffa mobilabonnemang till ett rabatterat pris. Däremot finns det inga erbjudanden för pensionärer, som en del andra operatörer ofta har.

Com hem för studenter

Som student kan du få rabatt på bredband hos Com Hem. Det finns totalt tre olika hastigheter att välja mellan. Det är något färre än i det ordinarie utbudet men ändå tillräckligt för att du ska kunna hitta något som passar bra.

Det är inte särskilt många bredbandsleverantörer som erbjuder studentpriser och den rabatt som studenter får hos Com Hem är dessutom väldigt generös. Studentrabatten gäller under hela studietiden.

För att du ska få studentrabatt på bredband gäller det att Com Hem kan leverera det till dig där du bor.

Com Hem för barn

Com Hem erbjuder ett mobilabonnemang för barn. Dessvärre finns det bara en surfnivå att välja, så risken finns att surfnivån inte passar ditt barn. Det Com Hem har gjort bra med sitt barnabonnemang är att de har spärrat det från betalsamtal, sms-köp och appköp via faktura. På så sätt slipper du som förälder oroa dig för en skyhög räkning.

Mobilabonnemanget är även spärrat för dataroaming utanför EU- och EES-länder. Däremot tillåts fri roaming inom EU och EES.

Kostnaden för Com Hems barnabonnemang är jämförbart med de större operatörernas barnabonnemang. Däremot är det klart dyrare än lågprisoperatörernas alternativ.

Com hem för företag

Com Hem har inte längre några egna företagserbjudanden. Bolaget har gått samman med Tele2 som nu är den operatör som samlar alla produkter för företag.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se