Operatörerna

En operatör är ett företag som till exempel erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och mobila bredband. Det är helt enkelt dessa operatörer som ser till att kunderna ska kunna ringa, sms:a och surfa i sina mobiler, surfplattor eller datorer. Det finns flera olika operatörer i Sverige just nu och allt fler dyker upp med ännu bättre erbjudanden. Låt oss titta närmare på några av Sveriges största operatörer just nu.

Veteranerna inom operatörsbranschen

Det finns ett flertal operatörer som är riktiga veteraner i sammanhanget, som till exempel Telia, Halebop, 3, Telenor, Tele2 och Comviq. Dessa operatörer har funnits med i flera år och därför har de mängder med kunder runt om i Sverige. Operatörerna erbjuder även mobiltelefoner och surfplattor i samband med de abonnemang som erbjuds, vilket helt enkelt innebär att du kan betala av din mobila enhet i samband med din månadsbetalning för ditt abonnemang. En mycket smidig lösning som snabbt blivit populär bland de svenska mobilanvändarna.

Många av dessa operatörer är skilda företag, men de använder sig ändå av samma nät. Telia är till exempel känt för att erbjuda Sveriges bästa täckning, men även Halebop använder sig av Telias nät, vilket innebär att även de erbjuder en bra och stabil uppkoppling runt om i hela landet. På så sätt fungerar även de andra operatörerna och alla har alltså inte ett eget nät. Comviq delar till exempel sitt 4G-nät med både Tele2 och Telenor, och kan därmed erbjuda riktigt snabba hastigheter.

Nya operatörer

Självklart finns det även några nykomlingar på marknaden av operatörer. Dessa namn är kanske inte lika kända som de veteraner vi beskrev i stycket ovan, men de erbjuder ändå riktigt trevliga erbjudanden som lockar allt fler kunder. Några exempel på dessa nya operatörer är till exempel Hallon, Vimla, MyBeat och Telness. Dessa nya operatörer har satsat på att erbjuda unika och förmånliga villkor, just för att få fler kunder intresserade av dem. Och visst har de lyckats. Hallon, till exempel, börjar bli en riktigt populär och omtyckt operatör.

De nya operatörerna har bland annat satsat på att erbjuda låga priser, förmånliga erbjudanden och tydliga villkor. De allra flesta har dessutom satsat på att låta kunden slippa jobbiga bindningstider och uppsägningstider, istället kan kunden byta operatör när den själv känner för det. Utöver detta så erbjuder de flesta nya operatörer endast mobilabonnemang och kontantkort i dagsläget och inte bredband, men kanske kommer detta i framtiden när de växt sig större. Tills dess uppskattar vi dessa nykomlingar som skakar om marknaden och dess priser.