Mobilabonnemang för studenter

0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 2
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (17)
0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
300
Comviq Student
5 GB surf
Fria samtal
Fria sms
95 kr/mån
300
Hallon Student
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
49 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
300
Vimla Student
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
50 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
300
Comviq Student
8 GB surf
Fria samtal
Fria sms
145 kr/mån
300
Hallon Student
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 149 kr/mån 149 kr/mån
300
Vimla Student
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
75 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 150 kr/mån 150 kr/mån
300
Comviq Student
16 GB surf
Fria samtal
Fria sms
195 kr/mån
300
Hallon Student
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 199 kr/mån 199 kr/mån
300
Vimla Student
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
100 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 200 kr/mån 200 kr/mån
300
Halebop Student
12 GB surf
Fria samtal
Fria sms
219 kr/mån
300
Comviq Student
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
245 kr/mån
300
Hallon Student
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
124 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 249 kr/mån 249 kr/mån
300
Halebop Student
24 GB surf
Fria samtal
Fria sms
269 kr/mån
300
Vimla Student
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
135 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 270 kr/mån 270 kr/mån
300
Hallon Student
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
149 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 299 kr/mån 299 kr/mån
300
Vimla Student
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
150 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 300 kr/mån 300 kr/mån
300
Halebop Student
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
329 kr/mån

Visa fler

Viktigt att tänka på med studentrabatter på mobilabonnemang

När du letar efter ett mobilabonnemang för studenter vill du hitta ett som motsvarar ditt mobilanvändande. Börja därför med att fundera över hur ditt mobilanvändande ser ut. Det du framförallt behöver fundera på är vilken surfmängd du vill ha. De flesta mobilabonnemang för studenter kommer nämligen med fria samtal och sms vilket innebär att det bara är surfmängden du behöver fundera på.

När du vet vilken typ av prisplan du vill ha måste du välja operatör efter vilken som har bäst täckning där du bor och använder telefonen som mest. Det gör du enklast genom att jämföra operatörernas täckningskartor som finns på deras hemsidor.

Tänk på! Flera mobiloperatörer delar mobilnät vilket innebär att täckningen kan vara exakt samma hos två olika operatörer.

Slutligen ska du jämföra priserna hos mobilabonnemangen som lever upp till dina förväntningar. Genom att du gör en prisjämförelse kan du vara säker på att du har det billigaste studentabonnemanget.

Tips! Värdesätter du en bra kundtjänst kan även det vara något att fundera på när du som student jämför mobilabonnemang.

Det billigaste studentabonnemanget är inte alltid bäst

Som student är ekonomin sällan den bästa och du vill därför hitta ett så billigt mobilabonnemang som möjligt. Det billigaste är dock inte nödvändigtvis det bästa. Du måste säkerställa att mobilabonnemanget lever upp till dina förväntningar innan du börjar fokusera på priset. Det är bortkastade pengar att teckna ett mobilabonnemang som inte passar dig bara för att det var billigast på marknaden.

Låt dig inte heller luras av lukrativa erbjudanden när du letar mobilabonnemang. Många erbjudanden gäller bara under en begränsad tid. Därför är det viktigt att du även tar reda på vad mobilabonnemanget kostar till ordinarie pris. Det är trots allt det priset du kommer att betala för ditt studentabonnemang framöver.

Vilka skillnader finns mellan ett vanligt mobilabonnemang och studentabonnemang?

Den skillnad som finns mellan vanliga mobilabonnemang och mobilabonnemang för studenter är priset. Studenter som vanligtvis har en svagare ekonomi än arbetande får reducerat pris på mobilabonnemangen hos många operatörer.

Exempel: Comviq har ett fastprisabonnemang som kostar 145 kronor i månaden med 5 GB surf. För studenter kostar samma mobilabonnemang 95 kronor i månaden.

Prisplanerna är oftast samma för vanliga mobilabonnemang som för studentabonnemang, men ibland kan det finnas vissa skillnader. Då handlar det oftast om att surfmängden är en annan.

Hur stor rabatt du får som student varierar hos olika operatörer

Hur mycket rabatt du kan få är olika från operatör till operatör. En del är generösare än andra. En del operatörer har dessutom kampanjer som gör mobilabonnemangen för studenter ännu mer fördelaktiga under en begränsad tid.

Exempel: Hos Vimla får du ett fastprisabonnemang med 6 GB surf för 100 kronor i månaden om du är student. Ordinarie pris är 160 kronor.

Titta i vår jämförelsetabell för att jämföra priserna mellan olika studentabonnemang och se hur stora rabatterna är.

Mecenatkortet behöver inte vara ett krav för att få studentrabatt på mobilabonnemang

Du behöver inte ha ett Mecenatkort för att kunna ta del av studentpriser på mobilabonnemang. Det finns dock en del operatörer som har det som krav för att du ska kunna skaffa ett studentabonnemang. Hos vissa räcker det med att du har Studentkortet för att få studentrabatt. Har du Studentkortet kan du exempelvis få studentrabatt hos både Hallon och Vimla.

Det som är avgörande för om du har rätt till studentrabatt eller inte är om utbildningen är CSN-berättigad.

Tänk på! Du som studerar och är under 18 år har rätt till studentrabatt på mobilabonnemang. Du får däremot inte teckna abonnemanget själv. Det måste i stället din målsman göra åt dig.

Får man behålla sitt studentpris även efter avslutade studier?

Ja, under en viss tid efter studietiden får du behålla din studentrabatt. Den upphör inte att gälla så fort du slutar studera. Hur länge du får ha kvar den kan dock variera mellan landets olika operatörer.

Det finns tidigare studenter som har vittnat om att de har fått behålla sitt studentpris i fler år efter avslutade studier.

Tips! Mobiloperatörerna vill behålla sina kunder, så det finns ofta goda möjligheter att förhandla till sig ett bättre pris även efter att du har slutat studera.

Går det att skaffa studentabonnemang strax innan jag slutar studera?

Ja, så länge du är student kan du teckna ett mobilabonnemang till studentpris. Det spelar ingen roll om du nyss har börjat plugga eller snart är klar med din utbildning.

Den stora fördelen med att du kan teckna ett studentabonnemang i slutet av dina studier är att du får en möjlighet att ta del av lägre priser även efter att du slutat plugga.

Vilket mobilabonnemang är bäst för studenter?

Vilken operatör som har bäst mobilabonnemang för studenter beror på vad du är ute efter.

  • Hallons mobilabonnemang är billigast. Är du bara ute efter ett billigt mobilabonnemang är Hallon det bästa alternativet. Deras studentabonnemang med fria samtal, fria sms och 6 GB surf kostar 49 kronor i månaden de första fyra månaderna. Därefter är det ordinarie priset 99 kronor i månaden.
  • Tele2:s mobilabonnemang har mycket surf. Vill du hellre ha mycket surf har Tele2 ett studentabonnemang med fri surf för 399 kronor i månaden i 24 månader. Efter två år har passerat gäller det ordinarie priset på 499 kronor i månaden. Om du tror att 100 GB surf räcker har Hallon återigen ett bra alternativ. Deras mobilabonnemang för studenter är dessutom mycket billigare än Tele2:s mobilabonnemang med fri surf.

Är det bra att köpa studentabonnemanget tillsammans med en mobiltelefon

Ibland kan det vara fördelaktigt att köpa ett studentabonnemang tillsammans med mobiltelefonen. Det behöver dock inte alltid vara det.

Hos vissa operatörer får du telefonen billigare om du köper den med ett studentabonnemang. Hos andra får du ingen rabatt alls. Därför bör du alltid räkna på vad det kostar att köpa mobiltelefon och mobilabonnemang separat jämfört med att köpa dem tillsammans.