Mobilabonnemang för pensionärer & seniorer

0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 2
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (18)
0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
300
Comviq Senior (+55 år)
5 GB surf
Fria samtal
Fria sms
95 kr/mån
300
Hallon Senior (+55 år)
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
49 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
300
Vimla Senior (+55 år)
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
50 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
300
Comviq Senior (+55 år)
8 GB surf
Fria samtal
Fria sms
145 kr/mån
300
Hallon Senior (+55 år)
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 149 kr/mån 149 kr/mån
300
Vimla Senior (+55 år)
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
75 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 150 kr/mån 150 kr/mån
300
Comviq Senior (+55 år)
16 GB surf
Fria samtal
Fria sms
195 kr/mån
300
Hallon Senior (+55 år)
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 199 kr/mån 199 kr/mån
300
Vimla Senior (+55 år)
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
100 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 200 kr/mån 200 kr/mån
300
Comviq Senior (+55 år)
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
245 kr/mån
300
Hallon Senior (+55 år)
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
124 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 249 kr/mån 249 kr/mån
350
Tele2 Senior (+55 år)
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
215 kr/mån 269 kr/mån
300
Vimla Senior (+55 år)
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
135 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 270 kr/mån 270 kr/mån
300
Hallon Senior (+55 år)
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
149 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 299 kr/mån 299 kr/mån
300
Vimla Senior (+55 år)
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
150 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 300 kr/mån 300 kr/mån
350
Tele2 Senior (+55 år)
20 GB surf
Fria samtal
Fria sms
271 kr/mån 339 kr/mån
350
Tele2 Senior (+55 år)
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
319 kr/mån 399 kr/mån
350
Tele2 Senior (+55 år)
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
439 kr/mån 549 kr/mån

Visa fler

Så hittar du bästa mobilabonnemanget för pensionärer

Innan du börjar jämföra mobilabonnemang för pensionärer behöver du fundera på vilket typ av mobilabonnemang du vill ha.

Mobilabonnemanget bör uppfylla dina krav på samtal och surf. Men eftersom de flesta mobilabonnemangen för pensionärer kommer med just fria samtal och sms behöver du inte fokusera alltför mycket på det.

Om du vill använda din telefon för att surfa på nätet vill du se till att du har en surfmängd som passar dig. Vanligtvis surfar inte pensionärer lika mycket på nätet som ungdomar gör, så du bör klara dig med någon av operatörernas lägre surfnivåer.

Tips! Titta på operatörernas täckningskartor innan du börjar jämföra mobilabonnemangen. Då vet du vilken operatör som har bäst täckning där du bor och vistas mest. Täckningskartorna hittar du på operatörernas hemsidor.

Om du vill kunna ringa kundtjänsten behöver du ta reda på vilka operatörer som erbjuder den möjligheten innan du börjar jämföra alternativen. Hos en del operatörer går det bara att kontakta kundtjänsten via mejl och chatt.

När du vet vad du vill ha för typ av mobilabonnemang ska du slutligen jämföra dina alternativ och priserna. Det gör du enklast i jämförelsetabellen högst upp på sidan. Genom att du gör en jämförelse kan du vara säker på att du får det bästa mobilabonnemanget och till ett riktigt bra pris.

Ska jag alltid välja det billigaste mobilabonnemanget?

Du ska självklart sträva efter att hitta det billigaste mobilabonnemanget på marknaden. Du ska däremot inte stirra dig blind på priset. Det viktigaste är att mobilabonnemanget lever upp till dina förväntningar.

Många operatörer lockar ofta med olika kampanjer. De kan ibland vara väldigt fördelaktiga men inte alltid. Kampanjerna gäller oftast bara under en kortare period, och därefter börjar det ordinarie priset att gälla.

När du jämför priserna på mobilabonnemang bör du alltså bortse från kampanjpriset för att få en korrekt uppfattning av hur mycket mobilabonnemanget verkligen kommer att kosta framöver.

Vad är skillnaden mellan seniorabonnemang och pensionärsabonnemang?

Det är ingen skillnad mellan senior- och pensionärsabonnemang. Det är bara två olika namn som används på mobilabonnemang som är anpassade för äldre.

Operatörerna har olika krav som måste uppfyllas för att du ska få ta del av rabatterna. Det handlar nästan alltid om ett ålderskrav som måste uppfyllas eller att du ska vara med i någon pensionärsförening. Det vanligaste ålderskravet för att få ta del av ett pensionärsabonnemang är 55 år, men det finns även operatörer med ett ålderskrav på 65 år.

Hur stor är rabatten på mobilabonnemang för pensionärer?

Hur stor rabatten är varierar mellan olika operatörer och vilken abonnemangsform du väljer. Ju dyrare mobilabonnemang du väljer, desto mer pengar kan du spara.

Med Hallons mobilabonnemang med 25 GB surf sparar du som pensionär exempelvis 50 kronor i månaden. Hos Tele2 får du i stället 20 procents rabatt på det mobilabonnemang du väljer att teckna.

Finns det mobilabonnemang för pensionärer utan surf?

Nej, det finns inte något mobilabonnemang för pensionärer som inte har någon surf. Alla pensionärsabonnemang har i alla fall lite surf. Vill du ha ett mobilabonnemang utan surf finns det två alternativ du kan välja mellan.

Du kan antingen teckna ett mobilabonnemang med så lite surf som möjligt eller välja att skaffa ett kontantkort i stället för ett mobilabonnemang. Det finns ett fåtal kontantkort helt utan surf. Du blir däremot tvungen att fylla på kontantkortet varje månad för att det överhuvudtaget ska fungera. Det problemet finns inte med ett vanligt mobilabonnemang.

Måste jag ha gått i pension för att teckna ett pensionärsabonnemang?

Nej, för att teckna ett mobilabonnemang för pensionärer behöver du själv inte ha gått i pension. Du behöver bara uppfylla åldersvillkoret som operatören har. Åldersvillkoren varierar men så länge du har fyllt 55 år finns det pensionärsabonnemang du kan teckna.

I vissa fall får du ta del av rabatten om du är med i en pensionärsförening. Du kan exempelvis teckna ett mobilabonnemang för seniorer om du är medlem i Smart Senior. Ett sådant medlemskap kostar från 199–899 kronor. Hur mycket medlemskapet kostar beror på hur länge du vill vara medlem.

Hur intygar jag att jag har rätt till pensionärsrabatt?

Det gör du genom att ange din ålder i samband med att du tecknar pensionärsabonnemanget. Om du får din rabatt via ett medlemskap i en förening måste du kunna bevisa att du faktiskt är medlem. Det kan du göra genom att logga in på pensionärsföreningens hemsida och därifrån klicka dig vidare till erbjudandet.

Har Telia några mobilabonnemang för pensionärer?

Nej, Telia erbjuder inte några pensionärsabonnemang. Den som vill ha det får se sig om efter andra alternativ. Lyckligtvis finns det många andra operatörer som erbjuder det.

Telia har däremot pensionärsrabatt på fast telefoni för alla som är 60 år eller äldre.

Hallon har det billigaste pensionärsabonnemanget

Det billigaste mobilabonnemanget för pensionärer har Hallon. Mobilabonnemanget med 6 GB data, fria samtal och fria sms kostar 49 kronor i månaden de första fyra månaderna. Därefter är ordinarie pris 99 kronor i månaden. Även det ordinarie priset är lägre än hos många andra konkurrenter.

Comviq är en annan operatör som erbjuder låga priser för pensionärer. De har ett erbjudande med 5 GB surf, 200 samtal och 2 000 sms för 95 kronor i månaden.

Tänk på! Hallon har ingen kundtjänst du kan ringa till. Det har däremot Comviq. Värdesätter du en omfattande kundtjänst är därför Comviqs mobilabonnemang för pensionärer ett bättre alternativ.

Vilken telefon ska jag som pensionär välja?

Precis som att ditt mobilabonnemang ska uppfylla dina behov ska även din mobiltelefon göra det. En mobiltillverkare som har specialiserat sig på mobiltelefoner till pensionärer är Doro. Det är mobiltelefoner som har stora knappar vilket gör det lätt att se vad man gör på telefonen. Doros mobiler har även högre signaler än andra telefoner vilket gör det lätt att höra när det ringer för en person med nedsatt hörsel.

Telefonerna har inte lika mycket utrustning som mer moderna smartphones. För en äldre generation som har svårt med den tekniska utrustningen kan det dock vara positivt med en enkel och lätthanterlig telefon. 

Om du gillar mer moderna mobiltelefoner ska du självklart köpa en sådan. Det du ska tänka på är att välja en mobiltelefon som uppfyller dina krav och kriterier.

Köp pensionärsabonnemang tillsammans med mobiltelefon och spara pengar

När du tecknar ett mobilabonnemang för pensionärer kan du samtidigt köpa en mobiltelefon. Genom att göra det kan du få ned priset på telefonen. Samtidigt binder du dig ofta till operatören under en begränsad tid.

Du bör dock vara uppmärksam på priset. Det är inte alltid som det är billigare att köpa en mobiltelefon tillsammans med pensionärsabonnemanget.

Tips! Köp mobiltelefonen och pensionärsabonnemanget separat om du inte sparar så mycket pengar på att köpa dem i ett paket. Då slipper du vara bunden till operatören.