Mobilabonnemang för barn

0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 2
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (15)
0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
300
Comviq Barn (-18 år)
5 GB surf
Fria samtal
Fria sms
95 kr/mån
300
Hallon Barn (-18 år)
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
49 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
300
Vimla Barn (-18 år)
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
50 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
300
Comviq Barn (-18 år)
8 GB surf
Fria samtal
Fria sms
145 kr/mån
300
Hallon Barn (-18 år)
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 149 kr/mån. 149 kr/mån
300
Vimla Barn (-18 år)
10 GB surf
Fria samtal
Fria sms
75 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 150 kr/mån 150 kr/mån
300
Com Hem Barn (-18 år)
5 GB surf
Fria samtal
Fria sms
169 kr/mån
300
Comviq Barn (-18 år)
16 GB surf
Fria samtal
Fria sms
195 kr/mån
300
Hallon Barn (-18 år)
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 199 kr/mån. 199 kr/mån
300
Vimla Barn (-18 år)
25 GB surf
Fria samtal
Fria sms
100 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 200 kr/mån 200 kr/mån
300
Comviq Barn (-18 år)
40 GB surf
Fria samtal
Fria sms
245 kr/mån
300
Hallon Barn (-18 år)
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
124 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 249 kr/mån 249 kr/mån
300
Vimla Barn (-18 år)
50 GB surf
Fria samtal
Fria sms
135 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 270 kr/mån 270 kr/mån
300
Hallon Barn (-18 år)
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
149 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 299 kr/mån 299 kr/mån
300
Vimla Barn (-18 år)
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
150 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 300 kr/mån 300 kr/mån

Visa fler

Vad gör ett mobilabonnemang bra för barn?

När du ska hitta det bästa mobilabonnemanget för barn vill du att det ska passa ditt barns behov. I jakten på det perfekta mobilabonnemanget är det några saker du bör tänka på.

 • Välj en surfmängd som motsvarar ditt barns internetanvändning. Du vill välja en surfmängd som räcker månaden ut. Däremot ska du inte ha mer surf än du gör av med.
 • Täckningen måste vara bra där barnet använder telefonen. Ta reda på hur bra täckning operatörerna har där ditt barn planerar att använda sin telefon genom att jämföra operatörernas täckningskartor.
 • Jämför priserna mellan olika mobilabonnemang. Då kan du vara säker på att ditt barn har det billigaste mobilabonnemanget på marknaden som även uppfyller barnets kriterier.
Tips! Vill du ha koll på hur ditt barn använder mobilabonnemanget ska du välja en mobiloperatör som erbjuder tjänster för att göra det. Det kan exempelvis handla om spärrservice.

Är det bästa mobilabonnemanget alltid billigast?

Nej, det mobilabonnemang som är billigast behöver inte alltid vara det bästa. Även om du gärna vill hitta ett så billigt mobilabonnemang som möjligt är det viktigast att mobilabonnemanget lever upp till kraven du har på barnets abonnemang.

Först när du har hittat ett mobilabonnemang som uppfyller kraven kan du jämföra priserna. Lägger du för stort fokus på priset riskerar du att teckna ett abonnemang som inte är bra för barnet.

Tips! Jämför priserna på mobilabonnemang som du kan tänka dig att skaffa till ditt barn.

Kan jag skaffa barnspärr till mitt barns mobilabonnemang?

Ja, hos många mobiloperatörer går det bra att skaffa en barnspärr till mobilabonnemangen. Barnspärrarna kan fungera olika hos olika operatörer, men oftast kan du med hjälp av spärren begränsa surfmängden, spärra utlands- och betalsamtal och göra så det inte går att söker efter numret på internet.

Hos många operatörer kan du dessutom begränsa hur mycket barnets mobilabonnemang får kosta varje månad. När du når upp i den gränsen kan du inte längre använda mobilabonnemanget som tidigare.

Barnspärrarna kan i vissa fall vara kostnadsfria att teckna. Så är fallet med både Telenors Föräldrakoll och Tele2:s barnspärr. Skulle du framöver vilja ta bort barnspärren från mobilabonnemanget går det självklart bra.

Hindra barnet från att köpa appar och spel med en spärrtjänst

Med dagens mobiltelefoner är det enkelt att klicka hem olika appar och spel. Vad många barn kanske inte tänker på är att de ofta kostar pengar.

För att ditt barn inte ska spendera en massa pengar på spel och andra appar utan din vetskap kan du teckna ett mobilabonnemang hos en operatör som erbjuder någon sådan spärrtjänst. Ofta brukar den möjligheten ingå i operatörens vanliga barnspärr.

Tips! Med ett mobilabonnemang från Tele2 är det möjligt att spärra alla köp från Google Play.

Med en Iphone är det möjligt att spärra köp från App Store via telefonen.

När är det lämpligt att ge mitt barn sin första mobil?

Det är upp till dig som förälder att bestämma när ditt barn ska få sin första telefon. Studier som finns visar dock på att cirka 40 procent får sin första mobiltelefon redan vid sju års ålder.

Den stora anledningen till att skaffa en mobiltelefon i tidig ålder bör vara behovet. Finns det ett behov av att ditt barn har en mobiltelefon kan det vara bra att köpa en. Tillbringar ditt barn mycket tid själv eller går ensam till skolan kan det exempelvis vara bra att ha en mobiltelefon.

Köper du en mobiltelefon till ditt barn behöver det inte heller vara den senaste modellen. Barn är ofta ute och leker och mer oförsiktiga än vad vuxna är så risken finns att mobiltelefonen kan gå sönder. Då vill du inte ha köpt den senaste Iphone-telefonen för drygt 12 000 kronor. Det finns bra alternativ till halva priset.

Tips! Köp en begagnad mobiltelefon och spara ännu mer pengar.

Är det bra att köpa barnabonnemanget tillsammans med en Iphone?

Ibland är det bra att köpa barnabonnemanget tillsammans med en Iphone eller en annan mobiltelefon. Det är dock inte alltid det. Ibland kan totalkostnaden vara lägre när du köper mobilabonnemang och en telefon tillsammans med det vid andra tillfällen kan vara lika dyrt som om du köpt det separat.

Innan du köper en Iphone tillsammans med mobilabonnemanget för barn bör du räkna på kostnaden för att se om du kan spara några pengar och hur mycket. 

Tänk på! Ofta tillkommer det en bindningstid på 12 eller 24 månader när du köper en mobiltelefon tillsammans med ett mobilabonnemang.

Vilka för- och nackdelar finns det med barnabonnemang i stället för kontantkort?

Det finns flera fördelar med att skaffa abonnemang i stället för kontantkort till ditt barn. Men precis som det finns fördelar finns det även nackdelar med mobilabonnemang. Du bör därför ställa för- och nackdelarna mot varandra innan du bestämmer dig för vad som är bäst för ditt barn.

För och nackdelar med ett mobilabonnemang för barn

 • Det finns många mobilabonnemang du kan välja mellan.
 • Du slipper fylla på en ny surfplan en gång i månaden.
 • Det går alltid att ringa.
 • Du betalar för mobilabonnemanget oavsett om det används eller inte.
 • Med ett mobilabonnemang är du låst till en specifik operatör.

Vad är skillnaden mellan vanliga mobilabonnemang och mobilabonnemang för barn?

Det finns några skillnader mellan vanliga mobilabonnemang och ett abonnemang avsett för barn. Den stora skillnaden är priset. Barnabonnemangen är billigare än vanliga mobilabonnemang.

En annan skillnad är att det inte är användaren av mobilabonnemanget som tecknar det. Ett barnabonnemang är avsett för en person under 18 år vilket även innebär att personen i fråga inte får teckna det själv. I stället är det du som vårdnadshavare som får teckna mobilabonnemanget.

Tänk på! Från den dag barnet har fyllt 18 år kan han eller hon överta mobilabonnemanget.

Som vårdnadshavare kan du även sätta in olika spärrar i mobilabonnemanget. På så sätt kan du hindra barnet från att exempelvis ringa betalsamtal eller köpa spel och appar utan tillåtelse.

Precis som för vanliga mobilabonnemang finns det flera surfnivåer att välja mellan. Hos vissa operatörer är det samma surfnivåer som gäller för barnabonnemangen som för de vanliga mobilabonnemangen. Hos andra operatörer skiljer sig utbudet åt.

Går det att överlåta mobilabonnemanget från föräldern till barnet?

Nej, så länge personen är under 18 år går det inte att överlåta mobilabonnemanget. För att få stå på ett mobilabonnemang måste man vara minst 18 år gammal.

Först när ditt barn fyllt 18 år kan du överlåta mobilabonnemanget.

Är det alltid bäst att teckna ett barnabonnemang istället för ett familjeabonnemang?

Det beror på hur surfvanorna ser ut för barnet och resterande delen av familjen. Surfar ni mycket är ett barnabonnemang och vanliga mobilabonnemang för resterande familjemedlemmar att föredra. Det beror på att surfen vanligtvis delas mellan medlemmarna i ett familjeabonnemang.

Det finns dock vissa mobiloperatörer där det är möjligt att dela upp surfen så att varje individ får så mycket surf den vill ha. Med ett separat mobilabonnemang kan alla familjemedlemmar få precis så mycket surf som passar dem.

Fördelen med familjeabonnemang är att allt samlas på en faktura. Det gör det hela mycket smidigt och det blir lättare att hålla koll på kostnaderna.

Så får du koll på barnets mobilanvändande.

Det finns flera saker du kan göra för att få koll på hur ditt barn använder sin mobiltelefon. Vi har tidigare nämnt olika spärrtjänster som gör det lättare att få koll på barnets användande. Ett familjeabonnemang kan också fungera bra om du vill ha lite extra koll.

Hos de flesta operatörerna kan du dessutom få koll på hur mycket ditt barn har surfat den senaste tiden genom att logga in på Mina sidor. Där kan du enkelt få en överblick över mobilabonnemanget.

Hur skaffar jag ett barnabonnemang?

Du kan teckna ett mobilabonnemang för barn både i butik eller direkt från operatörens hemsida. Eftersom man inte får teckna ett abonnemang förrän man har fyllt 18 år är det du som förälder eller vårdnadshavare som får göra det. När du tecknar mobilabonnemanget anger du barnets personnummer. På så vis bekräftar du att personen är under 18 år.

Vanliga krav du måste uppfylla för att få teckna ett mobilabonnemang

 • Inte ha någon betalningsanmärkning
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Vara folkbokförd i Sverige