Bästa mobilabonnemanget för studenter

Hallon 25 GB
99 kr/mån 199 kr/mån Rabatten gäller i 3 månader.
  • Billigaste studentabonnemanget på marknaden
  • Spara upp till 100 GB oanvänd surf
  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Vad vi gillar med Hallons studentabonnemang

Hallons studentabonnemang med 25 GB surf kommer med fria samtal och sms. Surfmängden bör vara tillräcklig för de flesta, men om den trots allt inte passar dig finns det fyra surfnivåer till att välja mellan.

Dessutom fungerar Hallons studentabonnemang på utlandsresa inom EU. Surfmängden utomlands är dock begränsad till max 13 GB, beroende på vilket studentabonnemang du har.

Hallon har varken bindningstid eller uppsägningstid till sina studentabonnemang. Om ditt behov skulle förändras kan du alltså byta surfmängd utan problem.

Hallons mobilabonnemang passar din studentplånbok

Många studenter lever på studiestöd från CSN och vill därför inte lägga mer pengar än nödvändigt på ett mobilabonnemang. Med ett studentabonnemang från Hallon behöver du inte heller göra det. Hallon har landets mest prisvärda studenterbjudanden i dagsläget.

Med ett studentabonnemang från Hallon kan du känna dig trygg med att du har det mest prisvärda alternativet för dig.

Spara oanvänd surf och använd den till intensiva tentaperioder

Om du surfar oregelbundet kan du spara oanvänd surf på ditt studentabonnemang. Behöver du internet för att plugga kan du använda den oanvända surfen till det. Det kan vara bra att ha extra mycket surf när du går in i en intensiv tentaperiod.

Det är också bra att kunna spara oanvänd surf om studierna tar upp din tid så att du inte kan surfa på telefonen. Då går ingen surf förlorad, utan du kan använda den vid ett senare tillfälle.

En fördel med Hallons studentabonnemang är att du kan spara så mycket som 100 GB surf. Det är klart mer än hos många andra mobiloperatörer. En annan fördel är att det inte finns någon tidsgräns för hur länge du kan spara surfen. Hos vissa andra operatörer kan man bara spara surfen i en månad.

Andra alternativ

Om Hallons studentabonnemang med 25 GB inte passar dig kan vi rekommendera Vimlas studentabonnemang med 25 GB. Vimlas studentabonnemang kommer med fria samtal och sms. Även Vimlas mobilabonnemang är mycket billiga, och du kan spara surf i ett helt år.

En fördel med Vimla jämfört med Hallon är täckningen. Medan Hallon använder Tres mobilnät använder Vimla Telenors mobilnät. Det nätet når ut till en större del av befolkningen än Tres nät. Har du ett studentabonnemang hos Vimla behöver du alltså inte oroa dig lika mycket för dålig täckning som med ett studentabonnemang från Hallon.

Den stora svagheten med Vimlas studentabonnemang är utbudet av surfnivåer. Det finns inte särskilt många surfnivåer att välja mellan, vilket kan göra det svårt att hitta ett studentabonnemang som passar. I slutändan är det antalet surfnivåer som avgör vilket studentabonnemang vi tycker är bäst.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se