Bästa mobilabonnemanget för pensionärer

Innehåll
Tele2 10 GB
215 kr/mån 269 kr/mån Priset gäller för dig som fyllt 65 år.
  • Bra täckning i hela Sverige
  • Support med telefontjänst
  • Ingen bindningstid

Vad vi gillar med Tele2:s pensionärsabonnemang

Tele2:s mobilabonnemang med 10 GB surf är väl anpassat för pensionärer. Mobilabonnemanget har fria samtal och sms, medan surfnivån är relativt låg. Äldre personer surfar i regel inte lika mycket som yngre och därför passar en liten surfmängd för de flesta. Känner du att surfnivån är för låg erbjuder Tele2 många andra surfnivåer även för pensionärer.

Tele2 använder sitt eget mobilnät, som håller hög standard över i stort sett hela Sverige. Mobilnätet har utsetts till det näst bästa nätet; det är bara Telia som anses vara bättre. Om du är osäker på vilken täckning du kommer att få kan du alltid titta på Tele2:s täckningskarta. Där kan du få en indikation på hur bra täckningen är hos dig.

Som pensionär får du 20 procent rabatt på ditt mobilabonnemang. Det är en generös prissänkning, och du sparar mer pengar ju större surfmängd du väljer.

Du kan ringa kundtjänsten om du har frågor om ditt abonnemang

Flera operatörer har valt att ta bort möjligheten att ringa till kundtjänsten. Men det har inte Tele2 gjort. Till Tele2 kan du alltid ringa om du har några frågor om ditt mobilabonnemang. Är man inte så van vid datorer kan det vara skönt att kunna prata med någon i telefon.

Dessutom är telefontjänsten öppen både vardagar och helger. Så oavsett vilken dag du kontaktar operatören kan du få svar på din fråga. Öppettiderna är mycket generösa. På vardagar håller telefontjänsten öppet en bra bit in på kvällen, medan öppettiderna är något kortare på helger.

Byt pensionärsabonnemang enkelt utan bindningstid

Tele2:s pensionärsabonnemang ger dig en väldig frihet. Abonnemanget har nämligen ingen bindningstid, vilket betyder att du enkelt kan byta mellan olika surfnivåer när du vill. Skulle du inte vara nöjd med Tele2 som operatör kan du även byta operatör när du vill. Då tillkommer dock en uppsägningstid på en månad.

Andra alternativ

Om Tele2:s mobilabonnemang för pensionärer inte passar dig kanske Hallons motsvarande mobilabonnemang med 6 GB surf gör det. Hallons pensionärsabonnemang är klart billigare än vad Tele2:s är. Skulle surfmängden inte passa dig finns det flera andra surfnivåer att välja mellan. Med Hallons mobilabonnemang får du alltid fria samtal och sms.

Du behöver inte heller ha fyllt 65 år, som hos Tele2, för att få skaffa ett pensionärsabonnemang hos Hallon. Redan vid 55 års ålder kan du teckna deras pensionärsabonnemang.

Det finns dock två nackdelar med Hallons mobilabonnemang. Den ena är att Hallon använder sig av Tres mobilnät. Det är klart sämre än mobilnäten hos många andra operatörer. Därför kan det vara bra att titta på Hallons täckningskarta för att se hur bra täckning du kan få innan du tecknar ett mobilabonnemang.

Tänk på! Din täckning kan påverkas av omgivningen. Skog, berg och hus är exempel på sådant som kan påverka din täckning.

Den andra nackdelen är att Hallon inte har någon telefontjänst, vilket är anledningen till att de kan ha så låga priser. Du kan dock kontakta operatören via chatt eller mejl.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se