Bästa mobilabonnemanget med fri surf

Innehåll
Tre Obegränsad
499 kr/mån
  • Billigaste mobilabonnemanget med fri surf
  • Fungerar inom EU och EES
  • Surfa i 50 länder utanför EU

Vad vi gillar med Tre Obegränsad

Med Tres mobilabonnemang med fri surf behöver du aldrig oroa dig för att surfen ska ta slut. Du behöver inte heller oroa dig för att samtal eller sms ska ta slut. Det är nämligen helt gratis att ringa och sms:a.

Du kan välja att ha en bindningstid på abonnemanget. Om du gör det får du sänkt månadskostnad och tjänsten 3Världen. Nackdelen är att du är bunden till operatören under en viss tid.

Använd din surf i hela EU och ytterligare 50 länder

Med Tres mobilabonnemang med fri surf kan du ta med dig din surf inom hela EU och EES. Du ringer och sms:ar även till samma kostnad som i Sverige.

När du är utomlands är surfmängden dock inte helt fri utan begränsad till 60 GB. Men eftersom du bara kan använda ditt mobilabonnemang under tillfälliga vistelser i landet du besöker borde 60 GB räcka för de allra flesta.

Tänk på! Om din surf skulle ta slut kan du alltid köpa till extra.

En annan fördel med Tres mobilabonnemang med fri surf är att du får tillgång till 3Världen om du väljer till en bindningstid. Med den tjänsten kan du även surfa i 50 länder utanför EU och EES. Det överträffar alla andra mobiloperatörers erbjudanden.

Med 3Världen har du 60 GB surf i länder utanför EU eller EES. Dessutom ringer och sms:ar du till svenska och lokala nummer i det 3Världen-land du befinner dig i utan extra kostnad.

Tres mobilabonnemang med fri surf är billigast på marknaden

Med Tres mobilabonnemang med fri surf kan du vara säker på att surfa billigt. Operatören har nämligen det billigaste mobilabonnemanget med fri surf på hela mobilmarknaden. Det förutsätter dock att du väljer en bindningstid på åtminstone 12 månader.

Om du däremot inte vill ha någon bindningstid höjs månadskostnaden och mobilabonnemanget är inte längre billigast.

Andra alternativ

Ett alternativ till Tres mobilabonnemang med fri surf är Com Hems motsvarande mobilabonnemang. Jämför man med andra mobilabonnemang med fri surf utan bindningstid är Com Hem helt klart billigast på marknaden.

Com Hem använder Tele2:s mobilnät, som har bättre täckning än Tres mobilnät. Det innebär att en större del av befolkningen får bättre täckning med Com Hems mobilabonnemang än med Tres.

Precis som med Tres mobilabonnemang med fri surf kan du använda mobilabonnemanget utomlands. Men du kan bara använda det inom EU och EES, och inte i några övriga länder som med Tre. Dessutom är din surfmängd något begränsad med Com Hem. Du kan bara använda 30 GB på resan.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se