Jämför kontantkort

Jämför operatörer och hitta rätt kontantkort för dig och dina behov

 Går i Telias mobilnät

 Spara oanvänd surf till nästa månad

 Upp till 24 GB surf

Gå till operatör

 Endast 99 kr för fast pris-kontantkort

 Använder sig av 3:s mobilnät

 Inga dolda avgifter

Gå till operatör

 95 kr – Sveriges billigaste fastpris

 80 Mbit/s surfhastighet

 Stort antal olika kontantkort

Gå till operatör

Välj mellan 4 olika kontantkort

 Täckning för 99 % av befolkningen

 Fyll på direkt i 3-appen

Gå till operatör

Flytta med ditt nummer och få 200 kr

 Både fast och rörligt pris

 Supersmidig laddning med laddkonto

Gå till operatör

 Sveriges bästa mobiltäckning

 Byt laddning när det passar dig

 Ladda direkt i Telia Ladda-appen

Gå till operatör

Hitta rätt kontantkort

För dig som vill ha ett mobilt bredband finns många olika typer av abonnemang att välja på. En stor grupp ger en viss datamängd per månad. Ej utnyttjad datamängd försvinner, och om datamängden någon månad inte räcker till måste du köpa till datamängd den månaden. Speciellt för dig som använder mobilt bredband mera sporadiskt kan ett kontantkort vara ett bra val. Ett exempel kan ju vara att du har bredband via fiber hemma, men använder mobilt bredband i sommarstugan.

Du hittar enklast rätt kontantkort genom att göra en jämförelse. Det finns olika jämförelsetjänster på nätet men Kontantkort.se är den mest professionella och heltäckande. Via tjänsten kan du jämföra operatörer och deras kontantkort  och snabbt hitta det kontantkort som passar dig och dina behov.

Fördelar med kontantkort

Den största fördelen med kontantkort är förstås att du bara betalar för data du utnyttjar. Du köper en viss surfmängd som du tror du behöver. Räcker det inte till köper du enkelt mera surfmängd. Från det du köpt en viss surfmängd kan du utnyttja den under (oftast) 30 dagar. Om du har en router med SIM-kort kan förstås många användare surfa på den köpta datamängden. Har du däremot ett USB-modem kan du bara använda den på en dator i taget, men det är förstås fritt att låta modemet vandra runt bland användarna. Om du till exempel bara använder mobilt bredband, låt säga två månader per år, så slipper du betala 10 fakturor för datamängder du aldrig utnyttjade. Använder du surfplatta placerar du ju SIM-kortet direkt i plattan, men kan förstås även där låta kortet gå laget runt hemma. För just surfplattor bör du skaffa ett speciellt kontantkort för surfplattor.

Beställ ett startpaket på nätet

Det finns många erbjudanden om startpaket som innehåller en router och ett SIM-kort, laddat med en viss pott. Fördelen med dessa startpaket med router och kort är att du kommer igång omedelbart. Enheten fungerar så fort den får spänning, och innehåller WiFi som gör att alla kan komma igång med surfing direkt. På marknaden finns startpaket för under ett par hundralappar och uppåt.

När du köper ett startpaket finns det ett par saker att tänka på. Den första är maximal hastighet. Grovt förenklat finns två system, det äldre 3G och det nyare 4G. 4G ger högre hastighet, men du bör ju fundera på om du behöver den större hastigheten. För vanlig surf på HTML finns sällan behov av 4G, men för den som ser mycket på streamade kanaler behövs det nog.

Det andra du bör fundera på är att i de flesta av dessa startpaket så är SIM-kortet låst till en viss operatör, och går inte att låsa upp. Nu kan du ju ganska enkelt skapa ditt eget startpaket. Då väljer du ett SIM-kort från den operatör du vill ha och köper en router över disk. De är oftast mycket lätta att få igång, vanligtvis räcker det med att montera SIM-kortet och ansluta el.

Så hittar du billigast kontantkort

Att jämföra billigaste kontantkortet är inte så enkelt som att bara leta priser. Vissa operatörer har ganska enkla utbud och beskrivningar som kanske inte säger så mycket:

 • 0,5 GB: 30 kr (giltig en månad)
 • 1 GB: 50 kr (giltig en månad)
 • 3 GB: 100 kr (giltig en månad)
 • 10 GB: 200 kr (giltig en månad)

Andra däremot har ett mera komplext utbud men med samma enkla beskrivningar:

 • 1 GB: 29 kr (giltig en dag)
 • 5 GB: 99 kr (giltig en vecka). 199 kr (giltig en månad)
 • 10 GB: 399 kr (giltig tre månader)
 • 30 GB: 299 kr (giltig en månad)
 • 40 GB: 599 (giltig tre månader)
 • 60 GB: 499 kr (giltig en månad)
 • 200 GB: 799 kr (giltig en månad)

Innan du bestämmer dig för vad som är billigast måste du kanske fundera igenom din dataanvändning. 10 GB i en månad för 200 kronor eller samma datamängd för 399 giltigt i tre månader. Ett tips kan vara att skaffa ett av de många gratisprogram som mäter datatrafik, och presenterar användning per dag, vecka och månad. När du har en klar blick om hur ditt utnyttjande ser ut kan du också lättare fatta beslut!