Kontantkort för seniorer

Äldre människor brukar ofta betraktas som den grupp i samhället som är sist med att hoppa på nya trender och som kan vara lite aviga till ny teknik. När det kommer till mobiltelefoner och smartphones är det dock ett påstående som inte riktigt håller, då seniorer är den användargrupp som snabbast ökar sin mobilanvändning. Som äldre medborgare kan du med hjälp av kontantkort hålla koll på din mobilkonsumtion, och med ett kontantkort slipper du oroa dig för att räkningen är hög när den dimper ner, eftersom du betalar innan du använder. Det finns idag en uppsjö av olika typer av kontantkort som riktar sig till olika typer av användare, och oavsett hur och när du föredrar att använda din mobil finns det ett kontantkort som passar ditt användande.

Flertalet fördelar med kontantkort

Fördelarna med att använda ett kontantkort är att du betalar innan du använder, vilket gör att du lätt kan kontrollera kostnaderna. När summan på kontantkortet är använd kan du inte längre använda mobilen för att ringa eller skicka SMS. Det gör att du enkelt och smidigt kan kontrollera hur mycket du spenderar på mobilanvändning, och du kan även sätta en personlig budget för hur mycket du vill lägga på din mobilförbrukning varje månad. När beloppet på ditt kontantkort är slut får du helt enkelt ligga lågt tills du kan fylla på mer nästa månad. En annan stor fördel med kontantkort är att du får en helt annan frihet än med abonnemang, där du ofta behöver binda upp dig, ibland upp till 24 månader med samma fasta avgift i botten varje månad. Med ett kontantkort bestämmer du själv när och hur du använder telefonen, vilket gör det till det perfekta alternativet för dig som vill ha koll på dina utgifter.

Olika typer av kontantkort

Det finns idag en otrolig mängd av svenska operatörer som erbjuder kontantkort till mobiler. De erbjuder ofta kontantkort i olika valörer och datamängd som gör att du lätt kan variera hur mycket pengar du lägger på mobilen varje månad, eller hitta den datamängd du behöver för stunden. Vissa kontantkort kräver att du registrerar dig hos operatören och därmed uppger ditt namn, personnummer och adress. Om du inte vill göra det så finns det vissa kontantkort som är anonyma. Du som har valt en olåst mobiltelefon kan lätt byta mellan olika operatörer och kontantkort hur du vill, men kom ihåg att ditt telefonnummer ofta är kopplat till själva kontantkortet. Det gör att du som ringer och använder telefonen för samtal och sms kan bör stanna kvar hos samma operatör för att slippa byta nummer, men kontrollera alltid med operatören eftersom vissa kan tillåta att ditt nummer följer med.

Beställ kontantkort online

Idag kan du lätt och smidigt beställa och registrera ditt kontantkort online, via din dator, surfplatta eller mobil. Det gör det enkelt att lägga till pengar på ditt kontantkort via internet när det börjar sina på kontot. Du kan också hålla koll på din konsumtion och se hur mycket du har kvar på ditt kontantkort, så att du kan hålla koll och slipper stå med ett tomt kontantkort precis när du behöver skicka ett viktigt SMS eller ringa ett viktigt samtal.