Flera fördelar med inbyggt sim-kort

Publicerad: 19 juni, 2019 Kvinna surfar på mobiltelefon

En fördel med e-sim är att du kan samla flera mobilabonnemang på en telefon. Foto: Eugenio Marongiu/Shutterstock.com

E-sim blir allt vanligare och fler operatörer börjar erbjuda tjänsten. Med ett e-sim kan du koppla upp fler saker än tidigare. Dessutom kan du samla flera abonnemang i en och samma produkt. Här är fem fördelar med e-sim.

Det lilla plastsim-kortet har suttit i mobiltelefoner sedan början av 90-talet. Med åren har utvecklingen gått framåt och sim-korten har blivit mindre. Nu behövs det lilla plastkortet nästan inte. I flera enheter är det numera möjligt att ha ett inbyggt sim-kort, ett så kallat e-sim. För att komma igång behöver du bara installera e-simmet med hjälp av en QR-kod.

I dag är det några operatörer som erbjuder den nya tekniken men bara till ett par utvalda produkter. Framöver är det dock högst troligt att plastkortet ersätts helt och hållet.

Att använda sig av ett inbyggt sim-kort för med sig många fördelar. Här är fem fördelar med ett inbyggt sim-kort.

Det är miljövänligt

När du skippar det fysiska sim-kortet är det ytterligare ett platskort mindre som behöver tillverkas. Med tanke på att sim-kortet dessutom sitter på ett större plastkort är det en hel del plast som försvinner. Dessutom minskar de fysiska brevutskicken vilken även det är bra för miljön.

Du kan koppla upp fler produkter

I och med att ett e-sim inte tar någon plats blir det möjligt att koppla upp i stort sett vilka produkter som helst. Framför allt blir det lättare att koppla upp klockor och andra mindre prylar som inte har plats för ett fysiskt sim-kort.

Du kan lämna mobilen hemma

Om du har en smartklocka kan du lämna mobilen hemma. I stället kan du koppla ditt mobilabonnemang till klockan och använda funktioner som musik, samtal och sms. Det är perfekt om du ska ut på en löprunda och inte vill behöva släpa med dig din telefon.

Samla flera abonnemang i en telefon

Med ett e-sim kan du samla flera mobilabonnemang i en och samma telefon. Det är perfekt för dig som har en privat mobiltelefon och en jobbmobil. I stället för att släpa runt på två telefoner kan du samla båda abonnemangen i en. Den lösningen finns visserligen med dual sim, men det är inte alla telefoner som erbjuder den lösningen. Dessutom tar det upp väldigt stor yta i telefonen.

Att samla flera mobilabonnemang i samma telefon kan även vara bra om du skulle förlora din telefon. Då kan du snabbt och enkelt koppla upp ditt mobilabonnemang mot exempelvis en kompis telefon och återigen vara kontaktbar.

Det frigörs utrymme i produkterna

Genom att använda ett e-sim frigörs en hel del utrymme i telefonen, surfplattan eller vilken produkt det nu rör sig om. Det ger tillverkarna mer utrymme att jobba med där de kan stoppa in ännu bättre teknik.

Dessutom blir det lättare att göra mobiltelefoner och andra enheter mer vattentäta eftersom det inte längre finns någon anledning för användaren att ta sig in under skalet.