Jämför abonnemang

Hitta rätt operatör och rätt abonnemang för dig

Nöjdast kunder 2016  Billiga studentabonnemang  Använder sig av Telias mobilnät

Gå till operatör

 Ingen bindning- eller uppsägningstid  Superbilliga fastpris-abonnemang  Student- och senior-rabatter

Gå till operatör

 Ändra i ditt abonnemang när du vill  För över och spara oförbrukad surf  Surfa i 4G med Telenors mobilnät

Gå till operatör

 Billigaste fastpris-abonnemanget  Supersnabb surf (upp till 80 Mbit/s)  Specialpris för studenter & seniorer

Gå till operatör

 Ungdomsrabatt – 50 kr/mån billigare  Obegränsade SMS, MMS och samtal  0 kr aktiveringsavgift

Gå till operatör

 Aldrig någon bindningstid  Alltid 20 % studentrabatt  Lämna in gammal mobil och få rabatt

Gå till operatör

 Byt mobil ofta med Telenor Change  Dela surf med resten av familjen  Stort antal valmöjligheter

Gå till operatör

 Surfa i hela 100 Mbit/s (!)  Sveriges bästa mobiltäckning  Fri surf på sociala medier

Gå till operatör

Så väljer du abonnemang

Idag har många människor abonnemang till sin mobiltelefon eller så har man kanske ett abonnemang för sin internetanslutning. Precis som med alla andra produkter finns det inte ett visst givet abonnemang som passar alla. Många saker spelar in när det kommer till frågan om vilket abonnemang som passar, och för att du skall få ut det bästa av just din avgift är det en klok idé att jämföra både priser och villkor.

Hitta rätt abonnemang och operatör

För att hitta rätt abonnemang för just dig bör du inse att bäst för dig inte säkert är bäst för din kompis. Det är vanligt att man frågar runt bland kompisar och kollegor om vad de har för abonnemang och om de är nöjda. Visst, man kan få många bra tips, men det är ändå bäst att själv göra en undersökning.

Med hjälp av en jämförelsetjänst får du lätt en överblick över dina alternativ på marknaden för mobilabonnemang. På Mobilabonnemang.se kan du enkelt filtrera och ställa dina alternativ mot varandra. Du jämför smidigt innehåll, pris och bindningstid. När du jämfört klickar du dig helt enkelt vidare till den operatör du valt.

Det är lätt att tänka sig att alla abonnemang är i princip lika, men det är inte helt sant. Nästan alla operatörer har skillnader. En vanlig parameter som operatörerna gärna framhåller är antalet GB du kan ladda ner per månad. Om du ofta tittar på streamad film är det sannolikt en viktig parameter, men om du mest surfar på vanliga HTML-sidor kan du klara dig på ganska små surfpotter.

En bra början i val av abonnemang är att först reda ut dina egna behov. Kontrollera hur stor surfmängd du utnyttjar, gärna över flera månader. Kolla hur många samtal du ringer, hur många SMS du skickar och så vidare, helst förstås över flera månader. Om du åker utomlands ofta, kolla noga priser från de länder du brukar besöka. När du vet dina verkliga behov är det mycket lättare att hitta rätt abonnemang för dig.

Byt abonnemang regelbundet

Om du kommer fram till att det finns abonnemang som passar dig bättre, och kanske också är billigare, skall du förstås byta. Nu är operatörerna väldigt pigga på att sälja långa abonnemang, så kanske sitter du fast i ett abonnemang som har många månader kvar. En ofta framkomlig utväg är att kontakta din leverantör och fråga om de inte har ett abonnemang som passar dig bättre.

Du kan också undvika detta genom att teckna abonnemang utan bindningstid. Operatörerna vill gärna ha kvar dig som kund, så det är långt ifrån omöjligt att du kan byta. Om du är i ett läge där ditt nuvarande abonnemang är på väg att gå ut, jämför de olika operatörerna och se vilket som kan passa dig bäst.

Hitta det billigaste abonnemanget

Alla vill förstås ha det billigaste möjliga abonnemanget i förhållande till sina behov. Där ligger ju en del av problematiken. Om du vant dig vid att varje månad titta på film varje dag så behöver du förstås en hög gräns på din dataförbrukning. Kanske till och med ett abonnemang med fri surf. Det kan vara värt att fundera igenom om du verkligen inte kan ändra på dina surfvanor.

När du kommit fram till en slags lägsta gräns vad gäller surf, SMS, samtal, utlandstaxa och så vidare så är det bästa rådet att jämföra de olika leverantörerna för att hitta det bästa och billigaste abonnemanget som stämmer överens med dina preferenser. Du skall heller inte förringa råd från vänner och bekanta, de har ju erfarenhet om hur just deras abonnemang fungerar.