Abonnemang för seniorer

Är du över 55 år och intresserad av att skaffa eller byta mobilabonnemang? Då finns det faktiskt en hel del förmånliga alternativ för just dig. Många mobiloperatörer erbjuder idag abonnemang för seniorer, vilket påminner om abonnemangen för studenter. Dessa ger bättre villkor och framför allt – lägre priser. Oftast erbjuds dessa abonnemang för de som är 55+, vilket innebär att du inte måste vara pensionär för att utnyttja dessa erbjudanden.

Utnyttja rabatter om du är 55+

Precis som vi nämnde i stycket ovan gäller oftast operatörernas abonnemang med seniorrabatt för de som är över 55 år. Med andra ord behöver du inte vara pensionär för att teckna ett sådant mobilabonnemang. Oftast räcker det med att du anger din ålder när du tecknar abonnemanget för att utnyttja rabatten, men i vissa fall kan det krävas att du till exempel är medlem i Smart Senior (ett program med rabatter och erbjudanden för pensionärer och för de som är 55+).

Låt oss ge dig några exempel på hur seniorrabatter hos olika operatörer kan se ut. Hallon, som är en populär operatör, erbjuder två typer av abonnemang för dig som är 55+, ett litet och ett stort (från 99 kronor i månaden). Båda abonnemangen har fria samtal och sms men olika surfmängd. Operatören Vimla erbjuder fyra olika abonnemang med olika surfmängd från 100 kronor i månaden och här sparas även oanvänd surf till kommande månad. Även Comviq erbjuder fina alternativ för seniorer som kostar från 99 kronor i månaden.

Att tänka på innan du väljer abonnemang

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig för ett mobilabonnemang. Det viktigaste är att fundera över vad du faktiskt använder din mobiltelefon till. Om du ofta lyssnar på musik eller tittar på videos kan du behöva en större surfmängd, kanske mellan 3-10 GB. Använder du främst din mobil för att ringa, sms:a och surfa lite då och då kan det gott räcka med en surfmängd på 0,5-3 GB. Om du aldrig surfar kanske du inte behöver någon surf alls.

Nästa sak att fundera över om du vill ha en bindnings- eller uppsägningstid. Många operatörer idag erbjuder abonnemang utan dessa krav, vilket kan vara fördelaktigt för dig som inte vill binda dig till något under en längre tid. Många mobilabonnemang brukar nämligen ha bindningstider mellan 1-2 år samt en uppsägningstid på 1-2 månader. Så fundera över dina behov och kom fram till vad som passar bäst för just dig. Och glöm inte att jämföra priser innan du bestämmer dig för en operatör!